Help konijnen in onze dierenasielen

Vanaf 6 oktober 2021 is 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje' te zien! De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Robert ten Brink als (adviseur van) Sinterklaas, Martien Meiland als kasteelheer Jean Claude en YouTube-ster Party Piet Pablo. Maar... er is nog iemand die de sterren van het doek speelt: ons eigen asielkonijn Freddie! En Freddie speelt niet zomaar in de film mee, hij staat symbool voor een belangrijke boodschap.

Help konijnen in onze dierenasielen

Wil je konijnen? Denk er goed over na!

In de film komt een van de Pieten met konijn Freddie thuis. Hij heeft hem meegenomen uit de etalage van een dierenwinkel in Spanje. Terwijl hij er gelukkig mee is, waarschuwen de andere Pieten hem: een konijn heb je niet even, maar voor zijn hele leven. En bij de zorg voor een dier komt nogal wat kijken.

Afgelopen zomer werden meerdere konijnen- en knaagdierenopvangcentra van de Dierenbescherming overspoeld door afgestane en gedumpte konijnen. We willen voorkomen dat deze taferelen zich volgend jaar herhalen. Met onze deelname aan de film en de subverhaallijn rond konijn Freddie willen we op een originele, ongedwongen manier met name gezinnen met jonge kinderen bereiken met onze boodschap. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat mensen na het zien van de film alleen nog weloverwogen aan een huisdier beginnen.

Ondertussen zitten er honderden konijnen in onze dierenopvangcentra die op een tweede kans wachten...

Help onze konijnen

Zoals gezegd vangt de Dierenbescherming jaarlijks veel konijnen op waar mensen niet goed meer voor willen of kunnen zorgen. Dat kost veel geld! Jij kunt onze asielkonijnen op verschillende manieren helpen!


1. SMS WORTEL naar 433

Steun konijnen in het asiel, geef een wortel! Doneer eenmalig 3 euro met jouw sms.

2. Geef een tikkie!

Geef je liever een tikkie? Scan onderstaande code of klik op deze link.

3. Of steun onze crowdfundactie!

Klik op de afbeelding