'Hij glimlacht altijd!' Het liefdesverhaal van Puck en Bella

Het was nog maar de vraag of Mirr het nieuwe jaar zou halen. Vermagerd met een vacht vol bloedvlekken en klitten, zo werd hij eind 2017 als jong katertje met de dierenambulance binnengebracht bij Dierenasiel Zuidwolde in Groningen. Inmiddels is hij zo’n honderd kilometer verderop een heerlijk nieuw leven begonnen in Meppel, samen met zijn grote liefde Bella die hij in de opvang leerde kennen.
'Hij glimlacht altijd!' Het liefdesverhaal van Puck en Bella
Mirr was er slecht aan toe bij aankomst in Zuidwolde.

Flinke doorzetter

Met name een ernstige fractuur aan zijn onderkaak, waarschijnlijk veroorzaakt door een aanrijding, zorgde ervoor dat Mirr het moeilijk had. Zijn tanden waren enorm beschadigd en ontbraken grotendeels. “Ondanks dat hij met een neussonde rondliep, bleef hij levenslustig en vrolijk,” vertelt Marianne Koning van het dierenopvangcentrum. “De verzorgers waren op slag verliefd op Mirr. Hoeveel pijn hij ook had: hij bleef knuffelig en was altijd blij om je te zien.” Toch bleef het de vraag of hij ooit nog normaal kon eten en functioneren. Mirr liet zich hier niet door uit het veld slaan. Hij leerde zichzelf een nieuwe manier van eten aan en zijn onderkaak groeide langzaam weer een beetje vast. Zo knapte hij steeds wat meer op, tot het grote moment in februari dat hij geplaatst kon worden.

Dankzij de juiste verzorging en zijn doorzettingsvermogen knapte Mirr langzaam weer op. (foto: A. Jongebloed)

Een ware hartenbreker

In de tussentijd had Mirr niet alleen de harten gestolen van zijn verzorgers. Hij was in een bench geplaatst met de jonge poes Bella, die inmiddels met een gebroken pootje in Zuidwolde binnen was gekomen. Ook buiten de bench bleef Mirr maar terugkeren naar Bella en maakten ze lieve geluidjes naar elkaar. “Zo’n mooi gezicht,” vertelt Marianne, “ze begonnen direct samen te spelen en waren vanaf het begin stapelgek op elkaar!”

Divagedrag

Bella bleek al gauw een echte diva te zijn. De medewerkers van Dierenasiel Zuidwolde hadden de grootste lol om te zien hoezeer Mirr als een schoothondje achter deze kittige dame aan bleef lopen. Dat is vandaag de dag nog altijd niet veel anders, vertelt nieuwe eigenaresse Anne-Marleen Jongebloed: “Hij is echt een held op sokken. Zij heeft de leiding. Hij is eigenlijk gewoon een sulletje, maar wel een ontzettend lieve sul hoor!”