Hondje met vervilte vacht vastgebonden aan boom

Dierenambulance de Wouden kreeg afgelopen weekend een melding binnen over een hondje dat vastgebonden zat aan een boom in Drachten. Het duurde even voordat onze ambulancemedewerkers het hondje vonden, maar uiteindelijk kwam hij bij Dierenasiel de Swinge terecht, waar hij snel werd verlost van zijn zwaar vervilte vacht.
Hondje met vervilte vacht vastgebonden aan boom

Speurtocht naar hond

Dierenambulancemedewerkers Jan en Brenda reden direct naar het achtergelaten dier toe. Het hondje was alleen nergens te bekennen. Ze zochten overal in de buurt van de genoemde locatie, maar ontdekten niets. Gelukkig kwam er later een nieuwe melding binnen over een hond op dezelfde locatie. Dit keer liep hij los met zijn riem nog om. De vinders hebben het hondje vastgehouden en zo konden onze ambulancemedewerkers Jerry en Marco het dier ophalen. Het lijkt erop dat het hondje zich los heeft weten te rukken van de boom en daarna is gaan ronddwalen.

Gelukkig hebben we het hondje uiteindelijk kunnen vinden.

Verwaarloosde vacht

Het hondje zal het snikheet hebben gehad met deze tropische temperaturen, want zijn vacht zat vol met knopen en klitten en was grotendeels vervilt. Dierenambulance de Wouden bracht het hondje naar Dierenasiel de Swinge waar direct een trimster werd gezocht. Auktje, die ook als pleeggezin voor kittens fungeert voor ons dierenasiel en voorheen trimster was, reageerde direct. Zodoende transformeerde het hondje van een blok wild haar naar een lief bruinharig boomertje. “De mooie dankbare uitdrukking op zijn koppie zullen we nooit vergeten”, zeggen de medewerkers van Dierenambulance de Wouden.

Het eerste dat onze asielmedewerkers deden was het weg laten scheren van de benauwende en pijnlijk trekkende vacht.
Wel zo fijn dat dit hondje in deze hitte nu zonder die dikke vacht verder kan.

In het dierenasiel

Het hondje gaat deze week naar de dierenarts voor een uitgebreide controle, maar in eerste instantie lijkt hij gezond. Hij is goed doorvoed en heeft een vriendelijk karakter. Via zijn chip hebben we kunnen achterhalen dat hij Demis heet, 7 jaar oud is en uit Westereen komt. Het geregistreerde telefoonnummer klopt helaas niet meer. We zijn benieuwd naar zijn achtergrond en zouden graag wat meer informatie over hem achterhalen. Herken jij dit hondje? Neem contact op met onze asielcollega's via info.deswinge@dierenbescherming.nl. De komende paar weken is Demis nog niet herplaatsbaar. Als dit wel zo is, verschijnt hij op www.ikzoekbaas.nl.

“De mooie dankbare uitdrukking op zijn koppie zullen we nooit vergeten”-medewerkers Dierenambulance de Wouden.