Hoogtepunten 2021 - Dankzij jouw steun!

Het nieuwe jaar is alweer volop aan de gang, maar we blikken nog graag even met jou terug op 2021. Dankzij jouw steun, hulp en betrokkenheid hebben we veel successen geboekt. We vingen 24.000 asieldieren op, onze dierenambulances reden 76.000 keer uit voor dieren in nood, de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming voerden 14.500 inspecties uit en 45 miljoen dieren uit de veehouderij kregen een beter leven door ons Beter Leven keurmerk. Maar dat is nog niet alles! Hier volgt een kleine greep uit de resultaten waar we trots op zijn.

Hoogtepunten 2021 - Dankzij jouw steun!

Voorlichtingscampagne ‘Vaccineer je huisdier'

Jaarlijks vaccineren onze dierenopvangcentra 10.500 honden, katten en konijnen, wat hoge kosten met zich meebrengt. Om het belang van vaccineren te onderstrepen, voerden we een voorlichtingscampagne. Zo lagen onze posters en folders bij 1500 dierenartspraktijken en bereikten we via social media ruim één miljoen mensen met een voorlichtingsvideo.


Dier & Mens Wijzer voorkomt impulsaankopen

Het aanschaffen van een huisdier is een feest! En dat moet zo blijven… Een dier heeft heel wat meer nodig dan alleen eten, water en een aai over zijn bol. Niet iedereen lijkt zich dat te realiseren. Daarom heeft de Dierenbescherming de Dier & Mens Wijzer gelanceerd. Mensen die overwegen een dier in huis te nemen, kunnen voor acht van de meest voorkomende huisdieren nagaan of ze in hun leven passen. Nu én in de toekomst.


44.802 kaarten tegen plezierjacht

Op de wildlijst staan vijf diersoorten die zonder reden geschoten mogen worden. We verzamelden 44.802 handtekeningen en lobbyden daarmee tegen de plezierjacht. Met resultaat! In februari werd in de Tweede kamer een motie aangenomen om de haas en het konijn van de beruchte wildlijst te halen. We strijden natuurlijk door totdat de hele lijst wordt geschrapt.


Diervriendelijker geproduceerde kip in supermarkten

Albert Heijn kondigde begin dit jaar aan in 2023 alleen nog kip te verkopen met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Lidl en Jumbo volgden. In augustus werd duidelijk dat per 2023 álle Nederlandse supermarkten stoppen met de verkoop van keurmerkloze kip.

Verbod op stroomhalsbanden

Halsbanden om ongewenst gedrag van een hond te corrigeren, zijn ons al jaren een doorn in het oog. De prikhalsband mag sinds 1 juli 2018 gelukkig niet meer en per 1 januari dit jaar is het gebruik van stroomhalsbanden ook verboden. Stroomstoten van stroomhalsbanden leiden tot angst, stress en agressiviteit bij honden. Ook schaadt het de band tussen baas en hond.


Nogmaals bedankt!

We willen nogmaals benadrukken hoe dankbaar wij zijn met jouw betrokkenheid en steun. Zonder jou hadden we deze mooie resultaten niet kunnen boeken. Samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend!