Ida Zilverschoonprijs voor onmisbare dierenbeschermers

Onlangs werd de Ida Zilverschoonprijs op diverse plaatsen in Nederland uitgereikt aan vrijwilligers(groepen) van de Dierenbescherming die zich actief inzetten voor de dieren. De Dierenbescherming feliciteert dit jaar preventiemedewerker Gonda Timmer, vrijwilligers Chris Workel, Ria en Ton van Oevelen, hondentrainster Miranda van Wijck, de dierenbuddy’s en vrijwilligers van de kindervoorlichtingsambulance voor het ontvangen van de Ida Zilverschoonprijs!
Ida Zilverschoonprijs voor onmisbare dierenbeschermers

De Ida Zilverschoonprijs bestaat uit een geldbedrag van € 250,- per vrijwilliger of project. Stichting Ida Zilverschoon reikt de prijzen ieder jaar uit aan vrijwilligers of projecten die zich actief en volledig belangeloos inzetten voor dieren.

Preventiewerkzaamheden Gonda Timmer

Op 7 december overhandigde Intake & Coördinatie Manager van de Dierenbescherming Ike Post de Ida Zilverschoonprijs aan preventiemedewerker Gonda Timmer. Timmer zet zich al jaren met hart en ziel in voor het dierenwelzijn in de regio Heerenveen. Naast preventiewerkzaamheden, leverde zij ook een flinke bijdrage aan de afname van het aantal zwerfkatten in Friesland.

Chris Workel en de statiegeldzuilen

In Gouda ontving Chris Workel op 8 december de Ida Zilverschoonprijs. Intake & Coördinatie Manager van de Dierenbescherming Daniëlle van der Putte reikte de prijs uit, omdat Workel volledig zelfstandig het project Statiegeldzuilen onder zijn hoede nam. In de wijde omgeving Gouda heeft hij contact gezocht en onderhouden met eigenaren en bedrijfsleiders van verschillende supermarkten om statiegeldzuilen te plaatsen. Hij heeft daarmee in een jaar tijd maar liefst € 10.000,- opgehaald voor de Dierenbescherming!

Het onmisbare echtpaar Van Oevelen

Het echtpaar Ria en Ton van Oevelen, vrijwilligers in Dierentehuis Kennemerland ontvingen op 7 december met recht de Ida Zilverschoonprijs. Door Ton wordt menig technische klus in het Dierentehuis geklaard en Ria zet zich meerdere keren per week in voor de verzorging van de katten. Daarnaast coördineert zij de nazorg van geplaatste asieldieren en verleent allerlei hand- en spandiensten.

Hondentrainster Miranda van Wijck

Miranda van Wijck, hondentrainster van hondenschool Gehoorzame Huishond Breda ontving op 9 december de Ida Zilverschoonprijs. Nita Kramer van de Dierenbescherming reikte de prijs namens Stichting Ida Zilverschoon uit. Van Wijck heeft niet alleen tientallen honden getraind, ze sleepte ook vele aspirant-trainers binnen. De vrolijke Miranda van Wijck staat altijd klaar voor de hondenschool.

Project Dierenbuddy

Op 28 december overhandigde Henk Lommers van Stichting Ida Zilverschoon de Ida Zilverschoonprijs aan coördinator DierenbuddyDjouke Reitsma. Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming en richt zich op ouderen of mensen met een chronische ziekte die huisdieren hebben. Vaak zijn deze mensen minder mobiel en kunnen ze wel wat hulp gebruiken met hun huisdieren. Een dierenbuddy neemt praktische zaken uit handen, zoals het uitlaten van de hond, het verschonen van de kattenbak of het brengen van een bezoekje aan de dierenarts. Zo kunnen ouderen en zieken hun huisdier gewoon houden.

Kindervoorlichtingsambulance

Ook ontving de kindervoorlichtingsambulance een Ida Zilverschoonprijs. Henk Lommers overhandigde de prijs aan projectleider scholenvoorlichting van de Dierenbescherming, Linda Bakker. De kindervoorlichtingsambulance is een speciale dierenambulance, ingericht met brancard, vangstokken, vangkooien, chipreader, ander hulpmateriaal en een grote verzameling levensechte en gechipte pluchen dieren. Scholen kunnen de ambulance inhuren. De vrijwillige scholenvoorlichters rijden de dierenambulance het schoolplein op en geven een demonstratie van het werk op de dierenambulance. Ze geven ook tips over wat kinderen zelf kunnen doen.

Trots

De Dierenbescherming is trots op alle vrijwilligers die de Ida Zilverschoonprijs in ontvangst namen. En natuurlijk zijn wij trots op al onze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de dieren.