Ida Zilverschoon projectprijzen gaan naar Dierenbuddy en Kindervoorlichtingsambulance

28 december 2017

In Amersfoort zijn op 28 december de jaarlijkse Ida Zilverschoon projectprijzen uitgereikt aan de organisaties van het project Dierenbuddy en de Kindervoorlichtingsambulance. De Stichting keert jaarlijks projectprijzen uit aan personen en/of een organisatie welke zich in bijzondere zin positief onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren of het voorkomen en bestraffen van dierenmishandeling.

Project: Dierenbuddy

Dierenbuddy is een initiatief van de Dierenbescherming en richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren. Doordat deze groep vaak niet meer zo mobiel is of het hen aan financiële middelen ontbreekt, kan het zorgen voor het huisdier in het gedrang komen. Dierenbuddy neemt met de inzet van toegewijde vrijwilligers juist deze praktische zaken uit handen. Dat kan uiteenlopen van het uitlaten van de hond, het verschonen van de kattenbak tot met het huisdier naar de dierenarts gaan. Op deze manier kunnen dier en mens langer van elkaars gezelschap genieten.

“Ik vindt het mooi om te zien dat dit initiatief in steeds meer steden bekend wordt, waardoor we het dierenwelzijn borgen en de zorg voor deze ouderen verlichten’, aldus Djouke Reitsma projectcoördinator van Dierenbuddy.

Henk Lommers van de Stichting Ida Zilverschoon met Djouke Reitsma, coördinator Dierenbuddy

Project: Kindervoorlichtingsambulance

De Kindervoorlichtingsambulance is een speciaal, met het oog op het geven van voorlichting ingerichte dierenambulance van de Dierenbescherming. De wagen is compleet ingericht inclusief brancard, vangstokken, vangkooien, chipreader en een grote verzameling van levensechte en soms zelf gechipte pluche dieren. De ambulance kan, tegen een geringe vergoeding, door scholen worden ingehuurd. De vrijwillige scholenvoorlichters rijden de ambulance het schoolplein op en geven een uur durende demonstratie over het werk van de dierenambulance en wat je zelf kunt doen als je bijvoorbeeld een gewond dier ziet.Linda Bakker, projectleider scholenvoorlichting : ‘Het geven van voorlichting over het brede werk van de dierenambulance wordt keer op keer door de kinderen als een spannende en leerzame les ervaren en dat is mooi om te zien.’