Inspecteur Jan redt tientallen dieren

Na een melding over diverse verwaarloosde dieren, treffen inspecteur Jan en de dierenpolitie op de betreffende locatie een heleboel verwaarloosde dieren aan, zonder voer, zonder water. Jan start meteen met het geven van eerste hulp.
Inspecteur Jan redt tientallen dieren

Jan is inspecteur bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Regelmatig komt hij dieren tegen die in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Ook dit keer is het mis. Aan de achterzijde van het terrein treft hij kippen, duiven, konijnen, honden en pony's aan. Ze zitten in de viezigheid, zonder water en voer. Overal zijn er scherpe delen waar de dieren zich aan kunnen verwonden. Er staan pony's in hun eigen uitwerpselen, ze hebben lange hoeven, een andere pony is zeiknat geregend, honden zitten aan de ketting, konijnen en duiven zitten in vieze hokken. Jan: "Als ik dit zo zie, word ik hier heel verdrietig van. Ik ben gewoon boos dat iemand het zover laat komen".

Eerste hulp bij dieren

Gelukkig kan Jan meteen eerste hulp bieden. Alle dieren krijgen water en voer, de honden krijgen druppels tegen de vlooien en de pony's worden naar een schone wei gebracht. De eigenaar krijgt een hele korte termijn om alles aan te passen. Tot die tijd worden de dieren in ieder geval weggehaald.

Tientallen dieren in de viezigheidInspecteur Jan Smit is boos en verdrietig als hij de tientallen verwaarloosde dieren ziet. Hij start meteen met het geven van eerste hulp.