Januari: rugzakpups, vogels, vossen en camera's

De eerste maand van 2021 zit er alweer op! Gelukkig zijn er zelfs in deze onvoorspelbare coronatijd goed-nieuwsberichten om met je te delen. Zo zijn twee van de drie (toen pasgeboren) pups die eind oktober in kritieke toestand in een kinderrugzak bij station Deventer werden gevonden, mede dankzij jouw steun, helemaal opgeknapt! Ze hebben een fantastisch thuis gekregen en daar zijn we óntzettend blij mee. Bovendien heeft de Dierenbescherming samen met Deloitte, Eyes On Animals en Vion een nieuw camerasysteem ontwikkeld en geïmplementeerd dat met slimme software, beelden van potentiële dierenwelzijnsproblemen identificeert, labelt en aanbiedt aan de dierenwelzijnsfunctionarissen van het slachthuis. Deze kunnen vervolgens actie ondernemen. Als dat geen stap in de goede richting is
Januari: rugzakpups, vogels, vossen en camera's

Camerasysteem identificeert dierenwelzijnsproblemen in slachthuizen

In samenwerking met Deloitte, Eyes on Animals en Vion heeft de Dierenbescherming een slim camerasysteem ontwikkeld en geïmplementeerd dat automatisch beelden van potentiele dierenwelzijnsproblemen identificeert, labelt en via een dashboard aanbiedt aan dierenwelzijnsfunctionarissen van het slachthuis. Een grote stap voorwaarts in het voorkomen van dierenleed! Lees hier meer over de betere monitoring van dierenwelzijn in slachthuizen.

Rugzakpups Charlie en Louie (nu Lana en Max) krijgen een thuis

Lana en Max werden eind oktober in een kinderrugzak van Disneys ‘Frozen’ gedumpt in een fietsenstalling op station Deventer. Ze waren nog geen dag oud en moesten al vechten voor hun leven. Om aan te sterken kregen ze wel acht keer per dag de fles. Hoewel broertje Olimar het wegens een levensbedreigende afwijking helaas niet heeft gered, loopt het dankzij de goede zorg in Dierenasiel de Kuipershoek en bij het gastgezin goed af voor Lana en Max. Ze zijn kerngezond! Lees hier het hele verhaal van de rugzakpups.

Lana en Max bij hun nieuwe baasjes.

Dierenbescherming komt met nieuwe strategische koers: samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend

Met een nieuwe strategische koers willen we dieren nog beter helpen en mensen bewuster maken van hun impact op dieren. We leggen daarom de nadruk op het voorkómen van dierenleed, zodat we uiteindelijk minder dieren hoeven te redden. Want hoe mooi zou het zijn als de belangen van dieren vanzelfsprekend worden meegenomen in het denken en handelen van mensen? Lees hier meer over de strategische koers van de Dierenbescherming.

Kat gered uit beschoeiing in kanaal in Assen

Afgelopen maand kreeg Dierenambulance Noord en Midden Drenthe een melding over een kat, die was gestrand in de beschoeiing van het Noord Willemskanaal bij een sluis in Assen. Het lukte hem niet om vanuit de beschoeiing naar de kant te klimmen en het beestje viel tijdens zijn pogingen steeds in het water. Ontzettend zielig. Gelukkig hebben we de kat (die Darcy bleek te heten) kunnen redden en is hij weer veilig thuis! Naderhand bleek dat hij wel veertien dagen is weggeweest! Lees hier het hele verhaal van kat Darcy.


Darcy zit vast in de beschoeiing.
Dappere Darcy wordt gered.


Duizenden protestkaartjes tegen de plezierjacht

Jaarlijks worden er in Nederland tijdens de plezierjacht meer dan 250.000 wilde dieren gedood. Wilde eenden, fazanten, houtduiven, hazen en konijnen staan op de zogenaamde wildlijst en mogen vrij bejaagd worden. Dat terwijl de dierenaantallen in een zorgwekkend tempo achteruit gaan. Omdat we het hier niet mee eens zijn, hebben we begin november de actie: 'Stop de plezierjacht' in het leven geroepen. En met goed resultaat! Maar liefst 44.802 mensen hebben een protestkaartje geschreven! Hiermee gaan we na de verkiezingen naar de Tweede Kamer. Hopelijk wordt de plezierjacht dan eindelijk afgeschaft! Lees hier meer over de actie 'Stop de plezierjacht'.

Maar liefst 44.802 mensen schreven een protestkaartje tegen de plezierjacht!

Kater Douglas is weer helemaal opgelapt!

Kater Douglas kwam met hele ontstoken oortjes én poliepen in zijn oren Dierenbeschermingscentrum Amersfoort binnen. Hij had een gescheurde kruisband waarvoor een operatie nodig was. Dankzij een succesvolle crowdfundactie is Douglas inmiddels geopereerd. Hij is aan het herstellen bij zijn gastgezin. Namens Douglas: heel erg bedankt! Lees hier hoe het na de operatie met Douglas gaat.

Douglas na zijn operatie.