Kan Jet goed leven met drie poten?

In Dierenopvangcentrum Gouda kwam een jaar geleden de vier maanden oude pup Jet binnen. Ze was gebeten en had medische zorg nodig. We hoopten dat de wond netjes zou herstellen, maar niets bleek minder waar. De enige optie bleek een pootamputatie. Hoe gaat het nu een jaar later met Jet
Kan Jet goed leven met drie poten?

Heftige operatie

Het was een woelige tijd. De verwondingen van Jet waren dermate ernstig, dat alleen een pootamputatie haar verder kon helpen. Zo'n operatie is niet alleen behoorlijk heftig, maar kost ook veel geld. Dierenopvangcentrum Gouda plaatste een oproep op social media en dat maakte veel los. We zijn nog altijd iedereen dankbaar die destijds doneerde!

Dierenopvangcentrum Gouda vroeg via Facebook om donaties voor de operatie. Met succes!

Met al deze donaties kon Jet geholpen worden door een specialist en revalideren bij het lieve gastgezin van Ellen van Agthoven. “Jet kwam als een verlegen hondje binnen bij dierenartspraktijk waar ik werk. Ze was kwetsbaar en maakte een bange indruk. Ik vang al meer dan dertig jaar dieren bij mij thuis op, onder meer voor het asiel in Gouda en de beheerder vroeg of ik me ook over haar wilde ontfermen. Een asielomgeving zou voor Jet namelijk erg stressvol zijn, terwijl ze bij ons wordt omringd door andere honden en katten in een rustige, stabiele omgeving. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om Jet aan haar lot over te laten. Ik zag hoe onzeker ze was, ze had behoefte aan rust. Jet heeft uiteindelijk drie maanden bij ons gewoond", vertelt Ellen.

Nieuw thuis

Toen Jet sterk genoeg was, werd een nieuw thuis voor haar gezocht. Mariska Plomp adopteerde Jet. Een betere plek had ze zich volgens Ellen niet kunnen wensen. Mariska was al een tijdje op zoek naar een hond, toen ze op een foto van Jet stuitte: “Ik heb een zwak voor dieren die moeilijk plaatsbaar zijn, omdat ze op leeftijd zijn of een handicap hebben. Mijn keuze voor Jet maakte ik weloverwogen. Ik ben bereid om me aan te passen en heb de financiële middelen om haar handicap te ondersteunen.” Volgens Mariska was Jet snel gewend aan haar leven met drie poten en gaat ze er ogenschijnlijk niet onder gebukt. “In het begin was ze nog snel moe. Maar dankzij het speciale schoentje dat ik voor haar liet maken, kan ze haar evenwicht nu beter bewaren en is haar conditie met sprongen vooruit gegaan. Ook krijgt ze supplementen om haar gewrichten te ontlasten.”


Jet: liefde en energie

Mariska gaat graag met Jet naar het strandje in de buurt. “Dat vindt ze heerlijk. En als ze moe wordt, mag ze in de fietskar.” Ook in huis is Jet al aardig opgevoed. “Zodra ze te druk of opdringerig is, krijgt ze een tik op haar neus van één van mijn katten,” lacht Mariska. Jet is een sociale hond, eenmaal buiten wil ze het liefst iedereen gedag zeggen. Mariska: “Laatst waren er mensen met de bestrating bezig. Dat vond ze fantastisch. Ze ging erbij liggen en had het helemaal naar d'r zin.” Ook de bezoekers van de hondenspeeltuin waar Mariska op zondag als vrijwilliger werkt kennen haar allemaal. Jet heeft het leven van Mariska op een positieve manier beïnvloed, zegt ze. “Het is heerlijk om met haar naar buiten te gaan of ‘s avonds samen op de bank te ploffen. Het geeft mij een goed gevoel als ik haar zo tevreden zie liggen. Jet is altijd vrolijk, ze overlaadt me met liefde en energie.”