Kater Jimmie voer helemaal van Groningen naar Zeeland

Ondanks de voor een kat respectabele leeftijd van 15 jaar bleek afgelopen week dat kater Jimmie zijn wilde haren nog niet was verloren. Hij voer als verstekeling op een boot helemaal van Groningen naar Zeeland.

Kater Jimmie voer helemaal van Groningen naar Zeeland

Het was eind november: nat, koud en de wind was guur. Onze crèmekleurige zeeheld was gelukkig gechipt, anders had hij misschien ook nog nieuwe baasjes moeten zoeken...

Jimmie ging uit varen

Het schip waarop Jimmie aan boord ging lag in het Van Starkenborghkanaal in Groningen aangemeerd. De schipper had het 'nieuwe scheepsmaatje’ wel gezien, maar ging ervanuit dat deze na zijn snuffelrondje weer terug op de kade zou zijn gesprongen. Het is niet ongebruikelijk dat nieuwsgierige katten komen buurten, in voor een verzetje. Nietsvermoedend voer de man uit. Maar dit verhaal kreeg nog een staartje...

''Het schip waarop Jimmie aan boord ging lag aangemeerd in het Van Starkenborghkanaal in Groningen. De schipper had het 'nieuwe scheepsmaatje’ wel gezien, maar ging ervanuit dat deze na zijn snuffelrondje weer terug op de kade zou zijn gesprongen. ''

Een kletsnatte kater

Een paar dagen later en een heleboel mijlen verder dook Jimmie drijfnat en koud weer aan dek op. Hij rilde en werd door de onthutste schipper afgedroogd en voor de warme kachel gezet. Toen de boot in de buurt van het sluisplateau in het Zeeuwse Hansweert aanmeerde werd Dierenambulance Zeeland gebeld om de avonturier (die alweer warmer en van de schrik bekomen was) te komen halen.

Jimmie had inmiddels genoeg van zijn reis, en liet zich zonder morren in een vervoersmandje stoppen. Omdat niet duidelijk was of hij in het water had gelegen (hij was immers doorweekt) moest hij eerst door de dierenarts worden nagekeken. Gelukkig bleek er weinig met hem aan de hand: op een kleine pootwond en een 'vreselijk nat pak' na verkeerde de kater in prima staat.

Eind goed, al goed

Wát een geluk: Jimmie bleek gechipt en zijn eigenaar bleek inderdaad in Groningen te wonen. Het arme baasje liep hem al dagenlang te zoeken en was dolblij dat Jimmie terecht was! Maar ook een beetje verbaasd, want wat deed die rare kat toch helemaal in Zeeland? Er werd een afspraak gemaakt om Jimmie de volgende ochtend nog te komen halen, gewoon met de auto. Inmiddels zijn kat en eigenaar herenigd en bijgekomen van hun avontuur. Zou Jimmie al een volgend tripje aan het plannen zijn?


Jimmie is inmiddels weer veilig thuis. Zou hij al een volgend tripje aan het plannen zijn?

Voor chipplicht katten

Jaarlijks raken er in ons land ongeveer 62.500 katten zoek. Daar vangen wij er meer dan 6500 van op. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of de registratie klopt niet (meer). Helaas kunnen we daardoor slechts 17% van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje.

Meer bij het LICG