Kinderen denken mee over bewuste vleesconsumptie

"Als je als kind beter gaat eten, doe je dat als volwassene ook". De Raad van Kinderen adviseerde afgelopen week de Dierenbescherming over hoe we mensen een bewuste keuze kunnen laten maken als het gaat om vlees eten. In een dialoog tussen maar liefst 28 kinderen en mensen van de Dierenbescherming werd gepraat over minder vlees eten en over vlees met Beter Leven keurmerk.
Kinderen denken mee over bewuste vleesconsumptie

De kinderen, groep 6/7/8 van de Montessori Openbare Basisschool toonden zich met name zeer actiebereid in het promoten van het keurmerk. Daarnaast adviseerden ze om social media in te zetten, met hashtags als #doeisliefvoordieren en #beterlevenbetereten om echt een beweging te creëren, waardoor mensen een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel krijgen.

We gaan ons nog verder buigen over de adviezen en komen binnenkort bij de schoolklas op tegenbezoek om terug te geven wat we met hun adviezen gaan doen.

The Missing Chapter Foundation

De Raad van Kinderen is een initiatief van The Missing Chapter Foundation en heeft als doel kinderen te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken.