Kitten gered van verdrinking

Als het aan de medewerkers van dierenopvangcentrum Vlaardingen ligt, verdient de 21-jarige Sem Tok een medaille. Eind augustus redde hij het leven van een jong katje dat vastzat in een put en dreigde te verdrinken.
Kitten gered van verdrinking
Sem redde de kitten van verdrinking “Het water was aan het stijgen, Sem kon niet meer uit de put klimmen. Ik moést iets doen.”

Kitten in doodsnood

Sem is werkzaam voor een bouwbedrijf en was op een ochtend in augustus bij een milieustraat om afval te lozen. Toen hij uit de auto stapte, hoorde hij een katje krijsen en miauwen. Het was hem direct duidelijk dat het in doodsnood verkeerde. Sem zocht en vond het jonge dier al snel in een put. “Het water was aan het stijgen, het katje kon er zelf niet meer uit klimmen,” aldus Sem. “Ik moést iets doen.”

In goede handen

Een medewerker van de milieustraat haastte zich om de sleutel van de put te halen, maar dat duurde Sem te lang. Hij brak de deksel open en tilde het katje er met één hand uit. Vervolgens zette Sem de kleine op zijn bijrijdersstoel reed naar het dichtstbijzijnde asiel. Daar werd hij opgevangen en naar de dierenarts gebracht. “Na mijn werk ben ik nog even gaan kijken hoe het ging,” aldus Sem. “Hij was in goede handen, gelukkig. Ze hadden besloten het katje naar mij te vernoemen. Superleuk!”

Medewerkers van dierenopvangcentrum Vlaardingen over Sem:“De wereld wordt stukken mooier met dierenvrienden zoals hij”

Sociaal katje

Na een paar dagen in opname bij de dierenarts, was kitten Sem voldoende aangesterkt en mocht hij naar een gastgezin van de Dierenbescherming. Hier werd hij omringd door een heleboel andere dieren en ontwikkelde hij zich tot een sociaal katje dat stapelgek is op knuffelen en graag op schoot ligt. Daarna keerde hij terug in het asiel. Voor even maar, want er hadden zich al mensen gemeld die hem een thuis wilden bieden. Vlak voordat hij door zijn nieuwe baasjes werd opgehaald, kwam redder Sem nog één keer langs om afscheid te nemen van het katje dat zonder hem waarschijnlijk niet meer had geleefd.