Kitten met tiewraps vastgebonden aan hek

In de nacht van 12 juli kreeg de politie van Rotterdam een trieste melding binnen. Er was een kitten met tiewraps vastgebonden aan een hek in de buurt van Marconiplein. Het diertje was vastgebonden om nooit meer losgemaakt te worden en daar ter plekke te sterven.
Kitten met tiewraps vastgebonden aan hek
Zo troffen de dierenambulancemedewerkers Kitty aan.

Kitty

Nachtchauffeurs Klaas en Caroline zijn 'Kitty', zo is deze lieve schat inmiddels door het zeer betrokken politieteam genoemd, direct gaan ophalen.

"Onbegrijpelijk! Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven," aldus Iris van dierenambulance Zuid-Holland Zuid.

Ernstige verwondingen

Kitty is er slecht aan toe. Haar bekje is beschadigd, ze heeft een wond aan haar poot, ook zijn haar pootjes zo opgezwollen dat de spoeddierenarts geen inschatting kon maken of ze gebroken zijn. Gelukkig kreeg Kitty bij de dierenarts direct pijnstilling toegediend zodat ze minder hoeft te lijden. Daarnaast zijn er röntgenfoto's gemaakt, om inwendige verwondingen uit te sluiten.

Schokkende ontdekking

De dierenarts constateerde dat Kitty ter hoogte van de wond op haar voorpoot een complexe geïnfecteerde breuk heeft. Bij de achterpoot zit een herstellende breuk op de groeischijf. De dierenarts concludeerde daarom dat de kat deze verwondingen eerder heeft opgelopen en daarna pas met tiewraps is vastgebonden aan het hek. Hoe ze aan deze vreselijke verwondingen komt, is niet duidelijk.