Kittens zijn geen wegwerpartikelen!

Bij onze Dierenambulance Brabant Zuid-Oost kwam de zoveelste melding van gedumpte kittens binnen. Dit keer ging het om kittens in een doos, die losbraken en midden op de weg liepen. Helaas is dit niet de eerste dumpmelding die we onlangs binnenkregen.
Kittens zijn geen wegwerpartikelen!

De afgelopen weken kregen we bij diverse Dierenbeschermingslocaties, zoals in Gouda, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen en nu dus ook in Brabant, meldingen binnen over gedumpte kittens. Onze dierenambulances hebben ze onmiddellijk opgehaald en bij onze dierenopvangcentra gebracht voor intensieve zorg. Wat is er aan de hand? Waarom worden kittens en andere dieren als grofvuil op straat gezet? Wij vragen ons af wat deze mensen bezielt, we vinden het onbegrijpelijk.

Lugubere vondst in bloedhitte

Vorige week maandag schrokken we enorm toen we bij ons Dierenopvangcentrum Gouda, met een temperatuur van ruim 28 graden, een dichtgeplakte kattenbak op de stoep vonden. Niet leeg, maar met een nauwelijks levende poes erin. Ook bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen werd deze week een verzegelde kattenbak met poes erin gebracht, die gedumpt werd in de portiek van een flat.

Deze poes (inmiddels Pien genaamd) stond in een verzegelde kattenbak in de portiek van een flat. Ze verblijft nu bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Kittenseizoen in volle gang

We bevinden ons midden in het kittenseizoen en krijgen regelmatig ‘overbodige’ nestjes binnen die via de normale weg bij de opvang terechtkomen. Mensen, die om wat voor reden dan ook, niet meer voor hun dieren kunnen zorgen, brengen ze naar het dierenasiel. Het dumpen van kittens en volwassen dieren in dichtgeplakte dozen vinden we echter absolute dierenmishandeling! De Dierenbescherming beschikt over vele dierenasielen en zelfs een Noodloket in Rotterdam waar mensen in noodgevallen afstand kunnen doen van hun huisdier.

Er worden te vaak dieren gedumpt in dozen, kattenbakken of op andere manieren.

Geen raad met de opvoeding?

Heb je toch onverwachts een nestje kittens en heb je geen idee hoe je deze moet opvoeden? Kijk dan op onze site waar de komende weken elke vrijdag een vlog (Kittentijd!) te zien is over het opvoeden, verzorgen en kittenproof maken van je huis. We geven graag nuttige tips en adviezen, zodat dieren niet zomaar op straat worden gezet.

Geen financiële middelen meer?

Als je echt niet meer voor de kittens kunt zorgen door bijvoorbeeld gebrek aan financiële middelen, kun je ook contact opnemen met onze dierenasielen. We zullen dan samen kijken hoe we je verder kunnen helpen zonder dat je die kwetsbare dieren als een wegwerpartikel bij het vuil zet.

Hulp nodig?

Heb je behoefte aan advies of heb je een (hulp)vraag over je huisdier? Kijk dan op onze site voor een dierenopvangcentrum bij jou in de buurt.

Help onze gedumpte dieren

De gedumpte kittens uit Brabant zijn aan het herstellen, de poes uit Gouda lijkt het te gaan redden en met Pien uit Vlaardingen gaat het gelukkig ook iets beter. Nu maar hopen dat ze aan deze traumatische ervaring niets overhouden. Wil jij deze dieren en alle andere dumpslachtoffers helpen? We bieden al deze dieren intensieve zorg en jij kunt ons daarbij helpen. We zijn volledig afhankelijk van particuliere giften en donaties. Via ons donatieformulier kun jij ons helpen een bijdrage te leveren. Ten slotte vragen we jullie om alert te zijn. Zie je een doos staan en vertrouw je het niet? Check even of er geen dieren in zitten.