Kitty was gruwelijk mishandeld

Caroline en haar vriend Klaas werken als vrijwilliger op de dierenambulance. Deze zomer werd het stel opgeschrikt door een gruwelijke melding over een kitten vastgebonden aan een hek.

Kitty was gruwelijk mishandeld

Kitty werd als voetbal gebruikt

Klaas: “Je kunt je op geen enkele manier voorbereiden op wat je tegenkomt. Kitty, het zwaargewonde katje dat we deze zomer ophaalden, zal ik nooit vergeten. Ze was met tie-wraps vastgeketend aan een hek en als oud vuil achtergelaten om te sterven. Bijna alle botten in haar lijfje waren gebroken, oude verwondingen verraadden dat ze als voetbal was gebruikt, letterlijk.”

"Omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om haar in dat mandje te laten liggen, nam ik Kitty in mijn armen."

Intens triest

Caroline: “Kitty was na een melding van een voorbijganger door de politie bevrijd. Wij werden ’s nachts gebeld om haar op te halen. Ze lag in een mandje toen we haar zagen, overal zat bloed. Een agent liet me foto’s zien van hoe ze haar hadden aangetroffen, dat beeld staat sindsdien op mijn netvlies gebrand. Zó intens triest. Hoe kunnen mensen zoiets doen?

Foto van Kitty na haar eerste operatie, met een spalk om haar pootje.

Diverse breuken

Die nacht hebben we haar ondergebracht bij de spoedkliniek. De volgende dag ging ze naar Dierenkliniek Rotterdam. Daar bleek dat ze breuken in haar elleboog, groeischijf van haar hak en borstbeen had. De huid van haar kin was tot halverwege de onderkaak afgestroopt. We hadden weinig hoop dat Kitty erbovenop zou komen. Maar nu, na meerdere operaties is ze bijna helemaal hersteld, tegen alle verwachtingen in. Dit kleine vechtertje zullen we nooit meer vergeten.”


De transformatie van Kitty is bijna ongelooflijk. Deze foto is 2 maanden na haar redding genomen.

Help ons redden

Onze medewerkers en vrijwilligers van de dierenambulance en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Kitty te redden, op te vangen en te beschermen. De hulp voor deze dieren brengt hoge kosten met zich mee. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!