LID haalt grote katten uit ongeschikte en ongezonde verblijven

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vanmiddag tijdens een hercontrole een groep van vijftien katten en negen kittens in bewaring genomen op een adres in Midden-Limburg.

LID haalt grote katten uit ongeschikte en ongezonde verblijven

De dieren, een moeraskat, vier kruising moeraskat en tien katten van verschillende rassen werden gehouden in ongeschikte en ongezonde verblijven. Bij een eerdere controle waren er al een reeks aan maatregelen en lasten onder bestuursdwang opgelegd om ervoor de zorgen dat de dieren het veel beter zouden krijgen. Het ging daarbij vooral om de huisvesting en gezondheid van de dieren. Vandaag bleek dat de eigenaar hier onvoldoende aan had voldaan en zijn alle katten in bewaring genomen. De dieren zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste zorg en ruimte krijgen.

Te kleine en smerige verblijven

De huisvesting van de katten was ver onder de maat. De dieren verbleven met meerdere in veel te klein verblijven waardoor de dieren te weinig bewegingsruimte hadden. Ook waren de ruimtes smerig, alles was doordrenkt met urine en was er sprake van een vlooienbesmetting.

De dieren, een moeraskat, vier kruising moeraskat, tien katten en negen kittens (hier op de foto) van verschillende rassen werden gehouden in ongeschikte en ongezonde verblijven. Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

In bewaring genomen

Nu bij de hercontrole is gebleken dat de eigenaar onvoldoende heeft gedaan om het welzijn van de dieren te verbeteren en de opgelegde maatregelen onvoldoende heeft opgevolgd, heeft de LID in overleg met de overheidsdienst RVO besloten om de dieren in bewaring te nemen. De dieren zijn door RVO overgebracht naar een passend opvangadres waar ze de juiste verzorging en geschikte huisvesting krijgen. RVO neemt de zaak verder over. Wat er op termijn met de dieren gaat gebeuren en welke gevolgen deze zaak voor de eigenaar heeft is op dit moment nog niet te zeggen.

Een van de vier kruising moeraskatten die vandaag uit de te kleine en smerige verblijven is gehaald. Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).