LID neemt uitgemergelde husky in beslag

Wie niet op tijd met zijn of haar dier naar een dierenarts gaat, kan voor nare consequenties komen te staan. In een dierenartsenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen heeft de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) afgelopen woensdag in overleg met het OM een Siberische husky in beslag genomen die vel over been was.

LID neemt uitgemergelde husky in beslag

De inspecteur en de politie hebben de eigenaar de voorafgaande dagen tijdens meerdere huisbezoeken met klem verzocht de hond naar een specialist te brengen. Dat gebeurde niet. Tijdens de controle door de dierenarts bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal uitgedroogd. Al na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding was de viervoeter ruim vijf kilo aangekomen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier. De hond wordt verder (medisch) verzorgd op een geheime opvanglocatie.

Vraag op tijd om hulp

Ga altijd op tijd naar de dierenarts! Ben je eigenaar van een of meerdere huisdieren en kun je een dierenartsbezoek niet betalen of zijn er andere redenen waardoor je niet goed voor je dier(en) kunt zorgen? We blijven waarschuwen: zoek op tijd naar hulp! De Dierenbescherming kan huisdiereigenaren helpen of begeleiden wanneer zij problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdieren. Soms dreigen situaties (onbedoeld) uit de hand te lopen... De Dierenbescherming helpt graag met het bedenken en doorvoeren van oplossingen. Zo voorkom je ernstig dierenleed en problemen. Op deze pagina vind je meer informatie over de hulp die we kunnen bieden. Je kunt een hulpvraag indienen via het telefoonnummer 088 81 13 000.