Luna was zwaar verwaarloosd

Luna werd zwervend op straat aangetroffen. Ze was bang, teruggetrokken en vermagerd. Medewerkers van het opvangcentrum ontfermden zich over haar. Luna's vertrouwen won het zodoende langzaam van de angst en ook lichamelijk krabbelde ze op.

Luna was zwaar verwaarloosd

“Toen ik Luna voor het eerst zag, was ze extreem mager,” vertelt dierenarts Saskia. “Haar ribben staken uit en ze had over haar hele lichaam bulten. Uit onderzoek bleek dat het goedaardige cysten waren, die ik deels chirurgisch heb kunnen verwijderen.” Ook had Luna een ingegroeide teennagel die ontstoken was en waar ze pijn aan had. Met dagelijkse voetenbadjes en een antibioticakuur moest dat verholpen worden.

De cysten waar Luna erg veel last van had, zijn weggesneden.

Vertrouwen gewonnen

Volgens haar verzorger Jos was Luna niet alleen angstig, maar ook erg hongerig. “Met eten hebben we haar vertrouwen kunnen winnen,” vertelt hij. Inmiddels heeft Luna zich ontpopt tot een heel vrolijke, blije hond. “Zodra ze mensen ziet, zoekt ze contact. Ze is ontspannen en speelt graag. We merken dat ze het fijn vindt om bij ons te zijn, geknuffeld te worden.” Ondanks alles wat haar is overkomen, heeft Luna geen wantrouwen richting mensen. “En dat is prachtig om te zien,” aldus Jos.


Op deze foto zie je nog een aantal cysten in haar zij, waar Luna gelukkig geen last van heeft. Ze zal nog onder behandeling blijven, maar ze is fit genoeg om herplaatst te worden.

Mooi leven tegemoet

Luna is inmiddels alweer bijna op haar normale gewicht en het gaat goed met haar. “Alleen de ontsteking aan haar teen is hardnekkig,” zegt Saskia. “Uit röntgenfoto’s blijkt dat het bot niet goed is gevormd. Luna heeft hier veel last van, en daarom hebben we besloten om de teen te amputeren. Voor haar beter, dan is ze eindelijk verlost van de pijn. Na de operatie heeft ze nog een paar dagen nodig om aan te sterken, maar dan is Luna toch echt klaar voor een nieuw thuis. Er hebben zich al mensen voor haar gemeld, dus we hebben er vertrouwen in dat ze een mooi leven tegemoet gaat. En dat gunnen we Luna allemaal van harte.”

Hier zie je Luna samen met vrijwilliger Jos. Ze is er bijna klaar voor om naar een nieuw thuis te gaan.

Help ons redden

Helaas zijn er nog tienduizenden dieren die net als Luna niet zonder onze hulp kunnen. Ze worden mishandeld of verwaarloosd of zwerven rond. De Dierenbescherming laat ze niet in de steek. Hierbij is jouw steun hard nodig, want dit werk brengt veel kosten met zich mee.