Marijke de Jong 1 van de Duurzame 100

Medewerker van de Dierenbescherming Marijke de Jong is binnengekomen op plaats 81 van de Duurzame 100 van Trouw. Marijke werkt als Programmamanager Beter Leven keurmerk en zet zich al jaren in voor een beter leven voor varkens, koeien en kippen in de vee-industrie.
Marijke de Jong 1 van de Duurzame 100

10 jaar Duurzame 100

Het is de tiende keer dat Trouw honderd duurzame en groene denkers en doeners benoemt in Nederland. Dit jubileum werd gisteren gevierd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar ook winnaar Louise Vet op feestelijke wijze bekend werd gemaakt.

10 jaar Beter Leven keurmerk

Ook het Beter Leven keurmerk bestaat alweer ruim 10 jaar. Marijke de Jong is één van de initiatiefnemers van het keurmerk en werkt nog altijd mee aan het verbeteren van dierenwelzijn. Zo hebben inmiddels meer dan 100 miljoen dieren een beter leven. In 10 jaar tijd verkopen 18 supermarktketens vlees, eieren en bijproducten met het Beter Leven keurmerk, afkomstig van ruim 1600 veehouders die extra investeringen deden om het keurmerk toegekend te krijgen. In 2017 verkochten supermarkten voor 1,5 miljard euro aan producten met het Beter Leven keurmerk. Een recordbedrag dat laat zien dat mensen toch wel iets meer willen betalen voor producten waarbij rekening wordt gehouden met dierenwelzijn.

Marijke de Jong, programmamanger Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming, is op plek 81 van de Duurzame 100 binnengekomen.

Succes smaakt naar meer

De Dierenbescherming is trots op Marijke de Jong. “We zijn heel erg blij met de prestaties die Marijke heeft geleverd om dierenwelzijnsveranderingen binnen de vee-industrie te realiseren en om het Beter Leven keurmerk te ontwikkelen tot het bekendste duurzaamheidslabel in de Nederlandse supermarkten. Hoewel er veel is veranderd, zijn we er nog niet. Er zijn nog altijd miljoenen ‘sterloze’ dieren die op bijzonder dieronvriendelijke manier gehouden worden. De Dierenbescherming blijft zich dan ook inzetten voor betere omstandigheden voor dieren in de vee-industrie”, aldus Co’tje Amiraal, directeur van de Dierenbescherming.