Mochi overleefde dankzij Franca

Caroline en haar vriend Klaas werken als vrijwilliger op de dierenambulance. Deze zomer werd het stel opgeschrikt door een gruwelijke melding over een kitten vastgebonden aan een hek.

Mochi overleefde dankzij Franca

Toen Mochi door vrijwilligers van de dierenambulance naar het asiel werd gebracht, woog ze nog maar 1,7 kilo, minder dan de helft van haar normale gewicht. Het zwaar vermagerde poesje had uit wanhoop vuilniszakken gegeten.

Medicatie, speciale voeding en veel liefde

Mochi was zó verzwakt dat ze niet meer kon eten. De dierenarts gaf aan dat ze waarschijnlijk niet meer te redden was. Maar verzorgster Franca wilde niet opgeven. “Ik heb alles op alles gezet. Gaf haar medicatie, veel liefde en speciale voeding. Helaas braakte ze alles weer uit," vertelt ze. "Ik was de wanhoop nabij, toen ze na een tijdje plotseling toch begon te eten, tegen alle verwachtingen in."

Mochi is een hartverwarmend voorbeeld van hoe onmisbaar de dagelijkse hulp van onze dierverzorgers is. Ze was op sterven na dood en toch hebben we haar kunnen redden.

“Ik ben blij dat we een fijn baasje voor Mochi hebben gevonden. Het eerst zo graatmagere poesje is nu een gezonde, pittige dame,” aldus haar verzorgster Franca Krijnsen.

Help ons redden

Helaas zijn er nog tienduizenden dieren die net als Mochi niet zonder onze hulp kunnen. Ze worden mishandeld of verwaarloosd of zwerven rond. De Dierenbescherming laat ze niet in de steek en vangt ze op. Om dit te kunnen doen, is jouw steun hard nodig, want ons werk brengt veel kosten met zich mee.