Nalaten: voor een beter dierenwelzijn

Mensen die ervoor kiezen om de Dierenbescherming op te nemen in hun testament, laten daarmee hun liefdevolle zorg voor dieren voortleven en dragen ook in de toekomst bij aan een beter dierenwelzijn.

Nalaten: voor een beter dierenwelzijn

Omdat de Dierenbescherming volledig afhankelijk is van giften en donaties, is elk bedrag, groot of klein, bijzonder welkom.

Thomas de Groot (42) en Lisette Boot (49) zijn erg begaan met het lot van dieren. Vier jaar geleden besloten ze een deel van hun bezittingen na te laten aan de Dierenbescherming.

Niet naar de staatskas

Thomas: “Omdat we beiden geen broers of zussen hebben en geen kinderen, was de keuze om na te laten aan de Dierenbescherming een hele logische.” Lisette : “Het laatste wat we wilden, was dat ons geld in de staatskas zou verdwijnen. Dat we er ook een goed doel mee kunnen steunen, eentje waar we allebei achter staan, voelt zoveel beter.” Thomas: “Het is natuurlijk tweeledig: wij steunen het dierendoel, de Dierenbescherming regelt de afwikkeling van onze nalatenschap. Voor ons is dat heel fijn en vertrouwd.”

“We willen niet dat ons geld in de staatskas verdwijnt. Dat we er een goed doel mee kunnen steunen, eentje waar we allebei achter staan, voelt zoveel beter.“

Thomas de Groot en Lisette Boot
-

Opvang in een gastgezin

Lisette: “Met relatiebeheerder Wim Koedijk hebben we besproken dat onze hond Yuki en kat Gimly zullen worden opgevangen na ons overlijden. Niet in het asiel, maar bij een gastgezin, dat willen we graag.” Thomas: “We gaan er natuurlijk vanuit dat we tegen de tijd dat wij sterven al bij onze vierde Yuki en vijfde Gimly zijn, maar dat maakt een liefdevolle opvang natuurlijk niet minder belangrijk.”

Verbetering dierenwelzijn

Lisette: “Ik trok me het lot van dieren al op jonge leeftijd aan. De bio-industrie, sowieso de manier waarop met dieren wordt omgegaan, maakte diepe indruk op me. Ik wilde zó graag dat het anders, béter zou worden. Als je de zorg voor een dier op je neemt, dan is dat voor de rest van z’n leven. Veel te vaak doen mensen weer afstand van hun dier als het niet aan de verwachtingen voldoet.” Thomas: “De Dierenbescherming zet zich in om het bewustzijn rond dierenwelzijn te vergroten. Dat een dier wel degelijk emoties heeft, en dat wij mensen daar respectvol mee om dienen te gaan. We hebben om die reden ook geen specifieke bestemming voor onze nalatenschap. De Dierenbescherming doet zoveel goed werk en alle facetten zijn wat ons betreft even belangrijk. Of het nou gaat om asielopvang, dierenambulances, inspectie of politieke lobby; het is allemaal nodig om het welzijn van dieren te verbeteren.”

Bepaal zelf de doelbestemming

Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen gebeurt. Het is goed om daar nu al over na te denken en te leven met het besef dat je ook na jouw overlijden nog bijdraagt aan een beter welzijn voor dieren. Indien je besluit om de Dierenbescherming op te nemen in jouw testament, zorgen wij dat jouw nalatenschap goed terechtkomt. Je mag zelf aangeven waaraan we jouw geld besteden. Een concreet dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld, of een asiel in de buurt en desgewenst de zorg van jouw dieren op ons nemen. En omdat we geen belasting betalen over jouw gift, komt het bedrag volledig ten goede aan de dieren.