NFI jaagt op dierenbeul Kitty

Als één dier het verdient om flink verwend te worden op Dierendag is het Kitty wel, het gruwelijk mishandelde poesje dat deze zomer met tiewraps aan een hek werd vastgebonden nabij het Marconiplein in Rotterdam-West. Carmen Silos, woordvoerder van de Dierenbescherming, ziet jaarlijks heel wat mishandelde en verwaarloosde dieren voorbij komen, maar zonder twijfel noemt ze Kitty als 'by far het heftigste geval van het jaar'.
Hulp kwam net op tijd
“Gelukkig gaat het weer goed met haar, maar als wij er niet waren, was Kitty op gruwelijke wijze overleden", vertelt Silos aan het AD. “Ik kan er gewoon niet bij dat mensen dit bewust doen. Te bizar voor woorden. Dat is echt gestoord. Zo iemand zouden we voor hun leven moeten verbieden om een dier te hebben."

Laatste operatie voor Kitty
Nanda Kleinjan, dierenarts bij dierenkliniek Rotterdam, heeft Kitty thuis opgevangen. Ze is blij dat het weer beter met haar gaat: “Ze speelt en rent lekker rond. Mentaal heeft ze er gelukkig niets aan over gehouden. Wel blijft haar ene pootje wat korter door de mishandeling. Morgen is haar laatste operatie om de pinnen uit haar elleboog te halen."
DNA onderzoek op tiewraps
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de gevonden tiewraps om zo het dna van de verdachten te krijgen. “We zitten er maximaal op", vertelt dierenagent Hans Manse aan het AD. “Er zijn wel wat mensen die wat hebben gezien, maar het is nog niet helemaal duidelijk voor ons wie verantwoordelijk is. Daarom hebben we de camerabeelden uit de wijde omgeving opgevraagd en die gaan we uitlezen. Ook hopen we iedereen te spreken die mogelijk getuige is geweest.”
Help ons redden
Kitty staat dit jaar met nog een aantal bijzondere reddingsverhalen centraal in onze campagne ‘Help ons Redden’. In de campagne belichten we onder meer de dierennoodhulp waarbij inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming per jaar ruim 9.000 inspecties uitvoeren, 30 opvangcentra met tal van medewerkers en dierenartsen ongeveer 20.000 dieren per jaar opvangen en ambulances jaarlijks 76.000 keer uitrijden.