Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht - Chantal Vergouw

Chantal Vergouw (44) is vanaf 10 mei de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Dierenbescherming. Vergouw is sinds 2016 directievoorzitter van verzekeraar Interpolis en bekleedde daarvoor diverse directiefuncties bij ING. Bij de Turkse verzekeraar Eureko Sigorta (Istanbul), onderdeel van de coöperatieve verzekeraar Achmea, is ze lid van de Raad van Commissarissen.

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht - Chantal Vergouw

Vergouw volgt Mirjam Sijmons (Lid Raad van Bestuur bij EY|Talent & Transformatie) op. De nieuwe voorzitter treedt aan op een moment dat de Dierenbescherming een strategische koers heeft omarmd waarbij het voorkomen van dierenleed centraal staat. “Ik geloof daar erg in. Mensen inzicht geven in hun eigen gedrag, keuzes en oplossingen aanreiken zonder betuttelend en belerend te zijn”, aldus Vergouw. Ze verwijst naar het succesvolle Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. “Dat geeft inzicht en maakt tastbaar dat mensen keuzes kunnen maken die bijdragen aan een diervriendelijkere wereld”.

Vergouw is benoemd voor een periode van vier jaar. In het verleden was ze onder meer betrokken bij de oprichting van stichting SPOTS, die bedreigde grote katachtigen in het wild beschermt. Ook was ze ‘maatje’ bij ‘de Tussenvoorziening’. “Mijn ambitie is dat we een wereld creëren waarin het welzijn van dieren volop meetelt en meeweegt in het handelen van mensen”.

Chantal Vergouw (44) is vanaf 10 mei de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Dierenbescherming.