Paddenoverzetters gezocht

In het vroege voorjaar trekken padden van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. In de omgeving Den Haag, Stolwijk, Voorburg en Zoetermeer zullen tussen eind februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden zoeken wij paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten.

Paddenoverzetters gezocht

Voor diverse locaties in Den Haag, Stolwijk, Voorburg en Zoetermeer zoeken we

PADDENOVERZETTERS

De paddentrek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld 6 weken.

De werkzaamheden

Als paddenoverzetter vragen we je in elk geval één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van eind februari tot half april. Je gaat ongeveer 3 uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot ca. 22.00 uur. Daarnaast vragen we je de dieren te tellen en zelf een zaklamp of reflecterend hesje mee te nemen. Je ontvangt informatie folders om uit te delen aan passanten. De Dierenbescherming verzorgt een informatieavond voor vrijwilligers die nog geen ervaring hebben met het overzetten van padden.

Kijk voor de exacte locaties en het aanmeldformulier op www.dierenbescherming.nl/paddentrek

Direct naar het formulier

Wie zoeken wij?

Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft, ben je: 

  • 16 jaar of ouder
  • Minimaal 1 avond per week beschikbaar in de periode februari-april
  • Niet bang van padden, kikkers en salamanders en ga je voorzichtig met deze kwetsbare dieren om.

Wat bieden wij? 

  • Een digitale informatieavond over het overzetten van padden.
  • Een betrokken en diverse groep vrijwilligers

Ben je geïnteresseerd in deze vacature meld je aan via www.dierenbescherming.nl/paddentrek.
Heb je vragen stuur een mail naar: paddentrekzuidwest@dierenbescherming.nl.