Poes Noortje werd door twee treinen aangereden

Het leek wel een bloedstollende scene uit een film: poes Noortje werd op het traject Hoorn – Alkmaar maar liefst 2 keer door een trein aangereden en… overleefde het. Hoofdconducteur Renske haalde haar met knikkende knieën van het spoor, wikkelde de poes in een sjaal en bracht haar naar station Alkmaar waar Dierenambulance Alkmaar DANK klaar stond om de kat op te vangen.

Door: Inez Bruinsma Redacteur Online

Poes Noortje werd door twee treinen aangereden

De poes die bleef leven

''Daar lag ze dan, midden op het spoor.'', vertelt Renske. Niet een tafereel dat je verwacht aan te treffen wanneer je bij een kat gaat kijken waar net een trein overheen is gedenderd, want Noortje leek vrij kalm (waarschijnlijk van de shock.) Ze was aangereden door een trein waarna ze midden op de rails was gaan liggen, toen een tweede trein over haar heen denderde. Gelukkig lag ze zo laag dat ze niet werd geraakt, maar al dat lawaai en geweld boven je hoofd terwijl je nota bene net bent aangereden - brrr! Dat moet enorm traumatiserend zijn geweest.

Met lood in de schoenen over wat ze zouden aantreffen zijn machinist Erik en hoofdconducteur Renske (trein nummer 3 was op de hoogte gesteld van de kat op het spoor) gaan kijken hoe het beestje er aan toe was. Renske: ''Mijn hart bonsde in mijn keel.'' Gelukkig hoorden ze al snel gemiauw. Noortje leefde nog!

Met de trein naar station Alkmaar

Om haar te vervoeren wikkelde Renske Noortje in een sjaal, die ze nog had liggen. Terwijl ze terug de trein in sprintte om het kledingstuk te pakken verwittigde ze in het voorbijgaan zoveel mogelijk passagiers van wat er gaande was. Ze bleef ondanks alles immers nog steeds hoofdconducteur.

Copyright: Renée van den Kerkhof. Zij maakte dit geweldige stripje voor de NS.

Copyright NS - Om haar te vervoeren wikkelde Renske Noortje in een sjaal. Eenmaal door Renske opgetild leek Noortje plotseling wakker te schrikken. ''Eenmaal in de trein kroop ze dicht tegen me aan.'' Noortje zag er op wat bloed bij haar oog en bij haar neusje, niet extreem gehavend uit. Toch weet je op dat moment natuurlijk niet wat er inwendig allemaal mis is. Af en toe voelde Renske hoe Noortje onder de sjaal ging verzitten. Dat gaf haar hoop op een goede afloop.

Copyright NS - Eenmaal in de trein kroop Noortje dicht tegen Renske aan.


Een jong meisje keek Renske aan met een betekenisvolle blik, en vroeg of ze misschien kon helpen. Omdat Renske met de kat op schoot zat stelde het meisje de treincoupé op de hoogte. Dat vond ze best een beetje eng, maar ze deed het toch. Met blozende wangen ging ze de hele trein door. Op station Alkmaar wachtte Dierenambulance Alkmaar DANK Noortje op.

Een verbazingwekkend goede afloop

Eenmaal in handen van de dierenambulance werd Noortje meteen naar de dierenarts gebracht. Ze bleek een schedelbasisfractuur te hebben en het oogje waar bloed op zat werd hierdoor naar buiten gedrukt en moest eruit. Toch maakt Noortje het naar omstandigheden erg goed! Ze is herenigd met haar baasje, die natuurlijk erg geschrokken was maar ook ontzettend blij is dat Noortje dit huiveringwekkende avontuur heeft overleefd. En Noortje? Zij zal voorlopig haar buik wel vol hebben van de trein...

Voor chipplicht katten

Jaarlijks raken er in ons land ongeveer 62.500 katten zoek. Daar vangen wij er meer dan 6500 van op. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of de registratie klopt niet (meer). Helaas kunnen we daardoor slechts 17% van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje.

Meer bij het LICG