"Dit is het laatste wat je zou willen"

"Ik hou ook van katten en wat hier gebeurt is het laatste wat je zou willen" . Dat zei staatsecretaris Sharon Dijksma van Landbouw toen ze de massaal ondertekende petitie tegen de jacht op verwilderde zwerfkatten ontving.
"Dit is het laatste wat je zou willen"

"Ik hou ook van katten en wat hier gebeurt is het laatste wat je zou willen" . Dat zei staatsecretaris Sharon Dijksma van Landbouw toen ze vanmorgen uit handen van directeur Frank Dales van de Dierenbescherming de massaal ondertekende petitie tegen de jacht op verwilderde zwerfkatten ontving. Maar liefst 137.123 mensen lieten de afgelopen periode weten fel tegenstander te zijn van het afschieten van katten.

Volgens Dijksma moet het afschieten van katten geen 'mainstream' oplossing zijn voor het probleem van de alsmaar groeiende kattenpopulatie in Nederland. Ze zegde toe hier verder over te willen nadenken, maar benadrukte, net als de Dierenbescherming, het belang van bewustwording bij het publiek. De overheid zou daar ook aan kunnen bijdragen.Groter bewustzijn

De staatssecretaris prees de campagne van de Dierenbescherming. "Al was het maar omdat jullie hiermee dat bewustzijn bij katteneigenaren veel groter maken. Dus mensen, zorg ervoor dat je je kat castreert en zorg ervoor dat je hem niet kwijtraakt", aldus Dijksma. Als dat dan toch gebeurt onderstrepen de bewindsvrouw en de Dierenbescherming het belang van identificatie en registratie van katten met een chip. Dijksma wil vooralsnog echter niet overgaan tot een verplichting zoals die wel voor honden geldt.