Rotterdamse negeert waarschuwing LID

Opnieuw dieren in beslag genomen

De Rotterdamse die bijna twee weken geleden te maken kreeg met een inbeslagname van dieren in haar woning en op een gehuurd terrein in de gemeente Krimpenerwaard, blijkt zich niets te hebben aangetrokken van de waarschuwing om haar overige dieren beter te huisvesten en verzorgen.

Rotterdamse negeert waarschuwing LID

Een paard, twee pony’s, twee schapen en een groep hanen en kippen verbleven afgelopen maandag tijdens een hercontrole nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden op het terrein. Alle dieren zijn in overleg met het OM in beslag genomen. Hiernaast bleek de vrouw haar twee paarden en een veulen in een pensionstal niet te verzorgen, ook deze zijn meegenomen. De nieuwe overtredingen worden toegevoegd aan het proces-verbaal, waarna het OM zich over de zaak buigt.

Verwaarlozing

Twee weken geleden werden al verwaarloosde katten, konijnen, een hond en een onderkoelde baardagaam bij de Rotterdamse in beslag genomen. Voor een aantal andere dieren op het terrein in de gemeente Krimpenerwaard kreeg de eigenares toen een waarschuwing: die hadden in veel gevallen geen droge en schone huisvesting, werden slecht verzorgd en beschikten over veel te weinig water en voedsel. Afgelopen maandag bleek de situatie onveranderd, veel van de dieren hadden honger en dorst en waren te mager. De paarden en het veulen in de pensionstal bleken te worden bijgevoerd door de pensionbeheerder, omdat de verdachte de dieren nauwelijks bezocht en verzorgde.

De LID is een onafhankelijke stichting voor het handhaven van wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. Vijfentwintig inspecteurs verspreid over het gehele land komen in actie na oproepen via meldpunt 144. Het gaat dan vooral om gevallen van verwaarlozing van gezelschaps-en hobbydieren. Daarnaast voert de inspectiedienst routinecontroles uit bij onder andere dierenwinkels, -pensions, fokkers en handelaren. De inspectiedienst werkt in opdracht van het ministerie van LNV.