Ruim 30 verwaarloosde dieren in beslag genomen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de (dieren)politie Oost-Brabant hebben vrijdag 2 november ruim dertig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij een man in de gemeente Ommel. Het was een bonte verzameling dieren, van oehoes tot katten. De dieren werden niet goed verzorgd en leefden tussen hun eigen uitwerpselen.
Ruim 30 verwaarloosde dieren in beslag genomen

De inspectie en politie gingen na een tip op bezoek en troffen ruim dertig zwaar verwaarloosde dieren aan. Het ging onder andere om eenden, duiven, kippen, een bok en een huismus. Verder zaten er twaalf katten in een veel te kleine kooi. LID-inspecteur Eduard: "Er zaten ook drie oehoes samen in één kalveriglo". De verblijven waren totaal ongeschikt en smerig.

Er zaten twaalf katten in een veel te kleine kooi. Foto: Politie Oost-Brabant.

Recidivist

Het Openbaar Ministerie heeft opdracht gegeven om alle dieren in beslag te nemen. "Dit is vrij uniek", laat een politiewoordvoerder tegenover RTL Nieuws weten. "Meestal kunnen we enkel een boete uitschrijven. Door het besluit van het OM blijven de dieren nu niet achter bij de verdachte, wat erg fijn is." Volgens de eigenaar is er sprake van een misverstand. "Ik vang de dieren juist op om ze weer gezond te krijgen", verklaart hij tegenover Omroep Brabant. Onze inspecteur: "De man is een recidivist, tegen hem is vaker proces-verbaal opgemaakt in verband met het verwaarlozen van zijn dieren". De politie vult aan: "We hebben bij hem al vaker ingegrepen. Dan leg je uit dat hij beter voor de dieren moet zorgen en hoe hij dat moet doen. Maar hij is daar blijkbaar niet toe in staat."

Het ging onder andere om eenden, duiven, kippen, een bok en een huismus. Foto: Politie Oost-Brabant.

Dieren opgevangen

Alle dieren zijn door een dierenarts nagekeken en zijn naar een opvangadres gebracht waar ze nu wel goede zorg krijgen.