September: meer dan 100 verwaarloosde dieren gered

In de maand september kwamen we een groot aantal verwaarloosde dieren tegen die nu gelukkig een betere toekomst tegemoet gaan. Deze maand stond ook in het teken van de open dag van onze dierenasielen, de nominatie van Ik Zoek Baas als 'Website van het jaar 2018' en onze foto-expositie 'Vissen boven water'. Gelukkig kunnen we ook deze maand terugkijken naar positief nieuws.
September: meer dan 100 verwaarloosde dieren gered

Verwaarloosde dieren krijgen een betere toekomst

Begin september nam de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) meer dan honderd degoes, gerbils, eekhoorns en parkietachtigen in beslag. Ze woonden in West-Brabant in ernstig vervuilde hokken. De dieren zijn opgevangen bij speciale opvangadressen. Na herstel worden ze herplaatst.

Zo troffen onze inspecteurs tientallen knaagdieren aan. Inmiddels verblijven ze in keurige, ruime hokken bij speciale opvangadressen.

Later deze maand haalde onze inspectiedienst 20 roofvogels (waaronder uilen, valken en buizerds) en een raaf uit een woning in Breda. De vogels krijgen de nodige zorg en herstellen bij een opvangadres. Wat er uiteindelijk met deze dieren gaat gebeuren, wordt bepaald door politie en justitie. Ze krijgen in elk geval een beter leven!

Deze roodpootbosuil werd (samen met andere vogels) ernstig verwaarloosd en is door de LID uit een woning gehaald.

In Amersfoort kreeg de dierenambulance een melding binnen van 15 zwaar verwaarloosde dwergkonijnen die gedumpt waren in kartonnen dozen. De konijnen zijn direct onder handen genomen door de dierenarts en dierverzorgers en verblijven bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.

Dit konijn krijgt een medische check bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.

Ook het verhaal van Bob (Marley) zal je niet ontgaan zijn. Hij werd gevonden bij de Kralingse plas in Rotterdam en kwam terecht bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Bobs vacht was ernstig vervilt, hij kon nauwelijks lopen, zat onder de vlooien en had een slecht gebit. Bob werd onder narcose bevrijd van 1,3 kilo vervilte vacht. Hij was duidelijk opgelucht! Bob heeft tijd nodig om te herstellen. Daarna wordt zijn gebit nog aangepakt. Als het weer helemaal goed gaat met Bob, gaat het dierenasiel op zoek naar een nieuw baasje.

Wat een metamorfose! Bob voor en na de scheerbeurt en anti-vlooienbehandeling. Hij voelt zich een stuk beter!

Nominatie 'Website van het Jaar 2018'

Onze website Ik Zoek Baas is genomineerd voor 'Website van het Jaar 2018', in de categorie Goede Doelen. Daar zijn we hartstikke trots op! De Website van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Emerce en behoort tot één van de grootste publieksverkiezingen van ons land. Jaarlijks komen er ongeveer een miljoen stemmen binnen. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen op ons stemmen, want de website met de meeste stemmen wint. Wil jij ook dat wij benoemd worden tot 'Website van Jaar 2018'