Tommie was aangereden

Tommie was aangereden

Ellen van Agthoven werkt als assistente bij een dierenartspraktijk. Daarnaast vangt ze al tweeëndertig jaar thuis dieren op, onder meer voor het asiel in Gouda. Nadat kat Tommie was aangereden en intensieve medische zorg nodig had, nam Ellen hem onder haar hoede.

Mee naar huis

Ellen: "Ik maak regelmatig mee dat mensen hun zieke of gewonde dier willen laten inslapen omdat ze de zorg niet meer aankunnen, terwijl dat medisch gezien niet noodzakelijk is. Zo’n dier neem ik dan tijdelijk mee naar huis om aan te laten sterken. Datzelfde doe ik voor honden, katten en kittens uit het asiel.

Speciaal geval

Ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt, maar het zijn er in al die jaren toch zeker zo’n vijfhonderd geweest. Tommie was een speciaal geval, omdat hij zó lief was en alles toeliet. Toen hij in huis kwam, was hij er slecht aan toe. Bij een aanrijding was een van zijn pootjes gebroken en met een pen rechtgezet. Het andere pootje was tot op het bot ontveld en afgestorven. Een operatie was niet mogelijk. Het weefsel moest uit zichzelf weer gaan groeien, en dat kost tijd.

Tommie zat in die periode elke dag braaf een uur met zijn pootje in een zoutbadje te weken en liet me de wond zonder tegenstribbelen verbinden met gaas. Hij gaf zich volledig over, dat vond ik heel bijzonder. Ook het feit dat hij zes weken in een bench moest zitten om aan te sterken, accepteerde hij wonderwel.


Foto van Tommie tijdens zijn herstel bij Ellen thuis.

Ter adoptie

Een paar dagen geleden was Tommie voldoende hersteld en heb ik hem naar het opvangcentrum gebracht. Van daaruit zal hij worden herplaatst. Gisteren ging ik nog even bij hem kijken. Hij was zó blij om me te zien. Het liefst wilde ik hem meteen weer meenemen. Maar ik weet zeker dat Tommie een fijn thuis gaat krijgen. Na alles wat hij heeft doorstaan, gun ik hem dat van harte.”

Dankzij de intensieve zorg van Ellen is Tommie volledig hersteld.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk