Update: Vrijwilligers dierenambulance varen mee met brandweer

Sinds vandaag gaan er weer speciale reddingsboten van de Brandweer het water van de Rotterdamse haven op. Hierdoor is het ook weer mogelijk dat vrijwilligers van de dierenambulance meevaren om besmeurde zwanen op te pikken.

Update: Vrijwilligers dierenambulance varen mee met brandweer

Op elk boot varen steeds drie vrijwilligers mee om de dieren te vangen. Onze vrijwilligers en die van de dierenambulances waar we mee samenwerken krijgen een oproep om hier mensen voor te leveren. Omdat dit een redding op openwater is, krijgen de vrijwilligers eerst allemaal een instructie van de brandweer.

Vrijwilligers van de dierenambulance varen mee met brandweer om olie besmeurde vogels uit het water op te pikken.

Zwanen naar de wasstraat

Verder is het vandaag een komen en gaan van dierenambulances bij Vogelklas Karel Schot om de eerder opgevangen zwanen naar het opgezette noodhospitaal op de Maeslantkering te brengen. Naar verwachting wordt de ingerichte wasstraat einde dag opgestart, zodat de zwanen gewassen kunnen worden en weer een stapje dichter bij hun ‘gewone’ doen komen.

Het is vandaag een komen en gaan van dierenambulances bij Vogelklas Karel Schot om de eerder opgevangen zwanen naar het opgezette noodhospitaal op de Maeslantkering te brengen.