Van Kroeg tot Kraamkamer: meer dan 1000 tellingen

Tijdens de eerste editie van de tuintelling Van Kroeg tot Kraamkamer zijn door bijna 600 tellers ruim 1000 tellingen gedaan. Volgens de organisatoren, Jaarrond Tuintelling en de Dierenbescherming, mag de telling daarmee een groot succes genoemd worden.
Van Kroeg tot Kraamkamer: meer dan 1000 tellingen

In de hele maand april zijn 521 kroegen, 327 hotels en 201 kraamkamers geteld. Een tuin die met name gebruikt wordt om te eten of te drinken wordt een kroeg genoemd, blijven de dieren wat langer rondhangen dan is de tuin een hotel en wordt er voor nageslacht gezorgd, dan krijgt de tuin het predicaat kraamkamer.

Diervriendelijkheid

Van Kroeg tot Kraamkamer werd in april georganiseerd en is opgezet om meer te weten te komen over de diervriendelijkheid van tuinen. Tegelijkertijd geeft het tuineigenaren de gelegenheid om eens goed te kijken naar de dieren die in hun tuin voorkomen. Voor sommige deelnemers leidde dat tot aanpassingen aan de eigen tuin. “Vorige week een bijenhotelletje opgehangen. Deze zomer ga ik ook nog een vlinderhuisje ophangen en in het najaar wordt het moeras-vijvertje afgemaakt”, meldde een van de deelnemers.

Inzicht

De gegevens die tellers via de Jaarrond Tuintelling verzamelen, zijn van onschatbare waarde. Ze geven inzicht in hoe het gaat met de diersoorten die rondom onze huizen leven, een omgeving waar nog relatief weinig over bekend is. Alle resultaten van de telling staan op www.tuintelling.nl. Daar staan ook tips hoe een tuin is op te waarderen van een kroeg naar een kraamkamer.

In de hele maand april zijn 521 kroegen, 327 hotels en 201 kraamkamers