Waslijn klem in Dappers vervilte vacht

Via de dierenpolitie kwam het achtjarige Boomerhondje Dapper bij Dierenasiel de Swinge terecht. Zijn vacht was volledig vervilt en zat vol met maden, en tussen zijn rechter achterpoot en buik zat een stuk waslijn klem. De medewerkers van ons dierenasiel kwamen direct in actie om Dapper van zijn zwaar verwaarloosde vacht af te helpen.
Waslijn klem in Dappers vervilte vacht
"We hebben dit hondje niet voor niets Dapper genoemd." -Anja Wasman, beheerder Dierenasiel de Swinge

Het is moeilijk om te zien, maar op de foto zie je Dappers achterpoten en buik.

Veel pijn, maar toch zo dapper

Zo'n vervilte vacht doet extreem veel pijn, omdat de haren strak op de huid vastzitten. Dat maakt bewegen ook moeilijk en pijnlijk. Dapper werd daarom direct geschoren bij de dierenarts en dat was een vervelend karwei. "We hebben dit hondje niet voor niets Dapper genoemd. Hoeveel pijn hij ook had, hij bleef tijdens de scheerbeurt zo ontzettend vriendelijk en geduldig. Dapper is echt dapper!" vertelt beheerder van Dierenasiel de Swinge Anja Wasman. Bij het verwijderen van zijn vacht kwamen er maden tevoorschijn en ook een stuk waslijn dat moeilijk los te krijgen was. Omdat de vacht zo vervilt was, konden de maden gelukkig niet op de huid komen.

Zo'n vervilte vacht doet extreem veel pijn, omdat de haren strak op de huid vastzitten. Dat maakt bewegen ook moeilijk en pijnlijk.

Huid- en oogproblemen

We maakten ons ernstig zorgen over Dapper. Na het scheren, zagen we dat Dappers poot in slechte staat verkeerde. In het ergste geval moesten we zijn poot amputeren en dat brengt de nodige risico's met zich mee. Ook Dappers ogen zagen er slecht uit. Met de nodige hulp kwam het met Dappers poot gelukkig weer goed. Frisse lucht en bewegingsvrijheid doen wonderen! Verder blijkt Dapper last te hebben van een 'cherry eye', wat met oogdruppels goed te behandelen is.

Na het scheren zagen we dat Dappers poot er slecht uitzag. We maakten ons ernstig zorgen...

Dappers eigenaar

Hoe kan zoiets gebeuren? Vraag je je misschien af. De eigenaar van Dapper kampte met psychische problemen en had grote moeite haar geliefde hondje los te laten. Uiteindelijk zag ze in dat het uit de hand liep en dat zij Dapper niet de zorg kon bieden die hij zo hard nodig heeft en nam zij met groot verdriet afstand van hem.

We hebben dit moedige reutje Dapper genoemd, omdat hij zo vriendelijk en lief bleef tijdens het scheren, terwijl hij toch veel pijn moet hebben gevoeld.

En nu?

Nadat Dapper bevrijd werd van zijn afschuwelijke vacht, viel er zichtbaar een last van zijn schouders en dat was voor ons een ontroerend moment. Al met al heeft Dapper geluk gehad. Zijn huid, poot en ogen hadden er nog veel erger aantoe kunnen zijn. We konden gelukkig een hoop 'redden'. De komende tijd mag Dapper revalideren bij ons dierenasiel.

Dapper heeft een hele metamorfose ondergaan en dat doet hem goed! Hij mag nu rustig revalideren.

Dappers vacht ziet er nu gelukkig weer mooi en gezond uit en daardoor voelt Dapper zich ook een stuk beter!

Help dieren zoals Dapper

Onze medewerkers en vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor duizenden dieren zoals Dapper. Een zware, maar ook dankbare taak. Dit kunnen wij niet zonder jouw hulp! Steun ons met een gift en help dieren zoals Dapper.