Zeehond in Hoek van Holland verplaatst

Vanwege het mooie weer was het dit weekend druk aan zee in Hoek van Holland. Een jonge zeehond moest even uitrusten en koos nietsvermoedend een plekje op de pier om bij te komen. Hij werd binnen no time omringd door een meute fotograferende passanten en kwam zo niet aan rusten toe. De Dierenbescherming greep in.
Zeehond in Hoek van Holland verplaatst

Een oogje in het zeil

Het is natuurlijk een plaatje: een jonge zeehond in het zonnetje op de pier. Dat hij daarmee de harten van mensen stal begrijpen we wel, maar fijn was het niet voor hem. De zeehond was op zoek naar rust en al die drukte leverde het tegenovergestelde op. John, onze vrijwilliger bij Dierenambulance Zuid-Holland Zuid (met EHBZ-diploma: eerste hulp bij zeezoogdieren) hield het dier in eerste instantie in de gaten en verzocht alle 'fans' om afstand te houden. Ondanks zijn hoge aaibaarheidsfactor blijft een zeehond een wild dier. Na een flink stuk zwemmen is uitrusten belangrijk voor een (jonge) zeehond.

Rust verstoord

De drukte nam niet af en het dier bleef onrustig. Onze dierenambulancemedewerkers besloten de zeehond daarom te verplaatsen naar een gunstigere plek op de Maasvlakte. We checkten de zeehond op eventuele verwondingen en vingen hem. Met assistentie van de politie die de boulevard voor ons afzette, konden we de zeehond meenemen.

Om zeker te weten dat de zeehond geen verwondingen had, maakten we een filmpje. Zo konden we niets over het hoofd zien.Vrijlating zeehond

Met dank aan onze ambulancemedewerkers Ruud en Caroline en EHBZ-vrijwilliger Ad heeft de zeehond de rust gevonden die hij nodig heeft. We hebben hem voor de zekerheid getagd met een speciale soort spray, zodat we hem de komende dagen in de gaten kunnen houden.

We markeerden de zeehond, zodat we hem een tijdje in de gaten kunnen houden.
Onze dierenambulancemedewerkers lieten de zeehond vrij op een rustige plek.

Blijf op afstand

Hoe lief zeehonden er ook uitzien, het blijven wilde dieren die niet zitten te wachten op drukte en mensenmassa's. Zie je een zeehond liggen? Geweldig! Geniet ervan, maar wel op gepaste afstand.