Zeg NEE tegen afschot van damherten!

Binnenkort worden 2400 prachtige en volkomen gezonde damherten doodgeschoten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Slechts 600 damherten blijven er dan nog over. De Dierenbescherming zet alles op alles om dit te voorkomen. Help mee en teken de petitie!
Zeg NEE tegen afschot van damherten!
Als het aan de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam ligt, worden binnenkort 2400 damherten afgeschoten. De voorstanders van de massale doding van de herten gebruiken argumenten die eenvoudig zijn te weerleggen.

Afschieten is catastrofaal voor de herten en het unieke karakter van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zal ieder jaar opnieuw geschoten moeten worden, omdat er meer nageslacht komt door de ontstane ruimte en de beschikbaarheid van voedsel. Daardoor worden de herten schuw en laten zich minder zien. Bovendien zal onrust ontstaan met uitbraak uit het gebied tot gevolg en zal de overlast terugkeren. Omdat ervaren en sterke dieren worden gedood, krijgt natuurlijke selectie geen kans. Hierdoor ontstaat een zwakkere groep dieren.

Zeg NEE tegen afschot van damherten

Om alle betrokken partijen te overtuigen van het inzetten van alternatieven, hebben we jouw hulp nodig. Teken daarom onze petitie en zeg NEE tegen afschot van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen!