Zo vrij als een vogel

De Dierenbescherming deelt regelmatig reddingsacties, waarbij onze dierenambulancemedewerkers zich ontfermen over dieren in nood. Aangereden katten, vogels die verwikkeld zitten in vissersafval, uitgehongerde egels... Onze medewerkers doen er alles aan om dieren uit hun benarde situatie te bevrijden. In veel gevallen weten ze niet hoe het precies afloopt met zo’n dier. Na het verlenen van eerste hulp, rijden ze naar de dierenarts, waarna de dieren bij een dierenopvangcentrum terecht komen waar ze de zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben. Gelukkig schakelen deze opvangcentra soms ook onze dierenambulances weer in om de dieren na herstel vrij te laten.
Zo vrij als een vogel

Veel droevige momenten

Voor onze dierenambulancemedewerkers is iedere dag een verrassing. Je weet nooit wat je tegenkomt en welke dieren er op je pad komen. Vaak gaat het om droevige situaties en soms loopt het slecht af. Je moet als dierenambulancemedewerker sterk in je schoenen staan. In de meeste gevallen komen de dieren bij wildopvangcentra of dierenasielen terecht.

Erik van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid laat duiven vrij.
Een vriendelijk afscheid tussen de vogel en onze dierenambulancemedewerker Erik.
Ook onze medewerker Rien van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid heeft er een nieuwe vriend bij.

Dankbare taak

Sommige opvangcentra hebben geen auto waarmee ze op een veilige manier wilde dieren kunnen vervoeren. Of de opvang heeft het te druk, waardoor de hulp van onze dierenambulances zeer welkom is. En dat vinden onze medewerkers stiekem niet zo erg, want dan krijgen zij de taak om dieren vrij te laten. Een dankbare taak, want niets is zo mooi als een dier dat weer gezond en vrij kan leven. We bieden je graag een kijkje in de keuken, want zo’n vrijlating blijft iedere keer weer een ontroerend moment.

"Toen hij net binnen kwam was hij aangevallen door kraaien en erg verzwakt ... Vorige week heeft hij eindelijk tot twee keer toe zelf een levende prooi gevangen en zo is hij dus geslaagd voor zijn vrijlatingsexamen. En dat was vandaag", vertelt Dierenambulance Zeeland.
De medewerkers van Dierenambulance Maasland lieten jonge eendjes en hun moeder vrij.
Niet alleen voor onze dierenambulancemedewerkers is het vrijlaten van dieren een mooie taak. Ook onze hardwerkende opvangmedewerkers zien graag dat de dieren waarvoor zij zo intensief hebben gezorgd, weer goed terecht komen. Hier laat Wildopvang Krommenie een haas vrij.
Onze medewerkers van Dierenambulance Limburg geven dit reetje weer zijn vrijheid terug.
Jules en Christie, vrijwilligers van Dierenambulance Brabant Zuid-Oost, maakten een prachtig filmpje van het vrijlaten van zes uilen.
Hans van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid helpt Egelopvang Papendrecht met het vrijlaten van egels.
Coördinator van Egelopvang Papendrecht Ferry zet een egel uit.
Dierenambulance Zuid-Holland Zuid helpt bij het vrijlaten van zeehonden. Dit trok veel bekijks.

Volg ons op social media

En zo kunnen we nog wel even doorgaan... We nodigen je uit om onze dierenambulances en opvangcentra via Facebook te volgen. Dan krijg je nog veel meer bijzondere momenten te zien. Ook via ons eigen Facebook-, Twitter- en Instagramkanaal delen wij geregeld mooie beelden.