Organisatie

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel biedt opvang aan asieldieren met katvriendelijke kattenkamers, buitenrennen, hondenkennels, speelweides, quarantaineruimten, ziekenboeg, balie, winkel met dierbenodigdheden en een dierenartsruimte. In ons opvangcentrum werken 4 betaalde medewerkers en 50 vrijwilligers. Een hecht team met veel ervaring en kennis op het gebied van de verzorging van de honden en de katten.


Natuurlijk honden- en kattengedrag

We leggen de focus in ons dierenopvangcentrum op natuurlijk honden- en kattengedrag. Zo spelen de honden in roedels samen op de speelweides, krijgt uw hond een maatje in zijn of haar kennel en doen we aan voedselverrijking. De katten worden ook geprikkeld door ons entertainmentteam, zij dagen de katten door middel van spel uit tot jachtspelletjes. En ze puzzelen er naar hartenlust op los. Het inspelen op natuurlijk gedrag heeft een weerstandverhogend effenct en reduceert stress.

Openingstijden en kennismaken

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel is geopend op woensdag en zaterdag enkel op afspraak.
Geïnteresseerd in een kat? Voor het kiezen van de juiste kat, maken we gebruik van het Meet Your Match-systeem.
Heeft u een passend thuis voor deze kat? U kunt ons UITSLUITEND mailen, i.v.m. de drukte vragen wij u om ons niet te bellen, de selectie gaat per mail. Het is bij ons enkel op woensdag of zaterdag mogelijk om kennis te maken met onze katten, houdt u hier dus rekening mee bij het reageren.

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar de katten te komen kijken. Voor een zorgvuldige selectie verzoeken we je vriendelijk de vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar krimpen@dierenbescherming.nl

Vragenlijst:
- Wat is uw Naam, Adres, Woonplaats en Telefoonnummer?
-Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden??
-Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren etc)
-Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, ect)
-Vertel iets over de buitenruimte van uw woning (tuin, balkon, afgesloten ja/nee etc)
-Bent u op zoek naar een binnen of buiten kat?
-Op welke kamers van uw huis mag de kat komen of juist niet?
-Wat is uw ervaring met katten?
-Welke huisdieren heeft u?
-Hoeveel uur per dag bent u afwezig van huis?

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.