Organisatie

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel biedt opvang aan asieldieren met katvriendelijke kattenkamers, buitenrennen, hondenkennels, speelweides, quarantaineruimten, ziekenboeg, balie, winkel met dierbenodigdheden en een dierenartsruimte. In ons opvangcentrum werken 4 betaalde medewerkers en 50 vrijwilligers. Een hecht team met veel ervaring en kennis op het gebied van de verzorging van de honden en de katten.


Natuurlijk honden- en kattengedrag

We leggen de focus in ons dierenopvangcentrum op natuurlijk honden- en kattengedrag. Zo spelen de honden in roedels samen op de speelweides, krijgt uw hond een maatje in zijn of haar kennel en doen we aan voedselverrijking. De katten worden ook geprikkeld door ons entertainmentteam, zij dagen de katten door middel van spel uit tot jachtspelletjes. En ze puzzelen er naar hartenlust op los. Het inspelen op natuurlijk gedrag heeft een weerstandverhogend effenct en reduceert stress.

Openingstijden en kennismaken

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel is geopend van maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Geïnteresseerd in een kat of hond? We raden je aan om vooraf een afspraak met ons te maken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een kennismakingsgesprek met je te voeren. Voor het kiezen van de juiste kat, maken we gebruik van het Meet Your Match-systeem.
Heb je interesse in één van onze dieren dan kun je contact met ons opnemen via
088 – 34 37 120.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.