Dierenbuddy

Dierenbuddy's in het hele land?

De dierenbuddy's van de Dierenbescherming doen waardevol werk. Met de hulp van onze dierenbuddy's hoeven ouderen en chronisch zieken geen afscheid te nemen van hun geliefde huisdier, omdat ze er minder goed voor kunnen zorgen. Zo voorkomen we eenzaamheid én dierenleed. Want voor een huisdier is het ook niet fijn om uit zijn vertrouwde omgeving gerukt te worden. Inmiddels kom je onze dierenbuddy's al in twaalf verschillende gemeenten tegen. En mét succes! Hoe mooi zou het zijn als wij ons dierenbuddy-project kunnen uitbreiden door in meer gemeenten dierenbuddy's in te zetten! We kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken! 

Wat is Dierenbuddy?

Voor veel ouderen of chronisch zieken zijn huisdieren van groot belang voor hun kwaliteit van leven. Met het ouder worden nemen functiebeperkingen vaak toe en wordt tegelijkertijd in veel gevallen het sociale netwerk kleiner. Hierdoor kunnen eigenaren problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdier, terwijl dit dier voor hen juist zo belangrijk is. De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen deze mensen op het thuisadres bij de verzorging van hun huisdier. Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling, wanneer die huisdierbezit toestaat.

Goed doel dier doneren

Wat doet Dierenbuddy?

Vrijwilligers van Dierenbuddy bezoeken eigenaren en hun huisdier en bieden praktische hulp thuis. Voor cliënten van Dierenbuddy kan dit zijn:

  • Kattenbak of vogelkooi verschonen
  • Een grote wandeling maken met de hond
  • Naar de dierenarts gaan met het dier indien noodzakelijk
  • Passende doorverwijzing en ondersteuning bieden bij het vinden van een nieuw thuis voor het dier als de eigenaar de zorg niet meer aankan

Waar vind je onze dierenbuddy's?

De hulp kan één of enkele keren per week worden geboden. Het gaat hierbij om structurele hulp en niet om tijdelijke inzet. De hulp is gratis, maar wel enkel bedoeld voor ouderen en chronisch zieken die betaalde hulp niet kunnen financieren en die nauwelijks over een sociaal netwerk beschikken. Dierenbuddy wordt momenteel in de gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Gooise Meren, Gouda, Haarlem, Purmerend, Ridderkerk, Rotterdam, Utrecht en Zaanstad door de Dierenbescherming uitgevoerd. 

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Dan kunnen andere organisaties die (betaald en onbetaald) hulp bieden aan huisdiereigenaren, jou misschien wel helpen. We hebben deze organisaties voor je op een rij gezet.

Joël Domingos - DierenbuddyOm extra aandacht voor Dierenbuddy te vragen rapt Joël Domingos (jong talent aan de Rockacademie) over een oudere dame en haar hondje. Ze zijn dol op elkaar en door onze dierenbuddy's kunnen ze langer bij elkaar blijven.

Contact

Zou je de hulp van één van onze dierenbuddy's wel kunnen gebruiken of wil je zelf aan de slag gaan als dierenbuddy? Vul dan het formulier op deze pagina in. Voor andere vragen kun je een e-mail sturen naar: dierenbuddy@dierenbescherming.nl

Check hier of je aan de slag kunt als dierenbuddy.
Kun je een dierenbuddy goed gebruiken? Kijk hier of wij iets voor je kunnen betekenen.