Vrijwilligerswerk bij Dierenbuddy

Danique Regeling (20) studeert verpleegkunde. Ze is als vrijwilliger verbonden aan het project Dierenbuddy. Twee keer per week wandelt ze met de honden van mensen die daar zelf niet meer toe in staat zijn.

Over dierenbuddy

Om extra aandacht voor Dierenbuddy te vragen rapt Joël Domingos (jong talent aan de Rockacademie) over een oudere dame en haar hondje

Dierenbuddy is al actief in verschillende gemeenten in Nederland. Om dit uit te kunnen breiden, hebben wij jouw steun hard nodig! Met jouw bijdrage kunnen we in kaart brengen hoeveel dierenbuddy’s er nodig zijn, wat ieder dier nodig heeft en welke vrijwilligers wij hier het beste aan kunnen koppelen. We willen onze dierenbuddy’s ook de juiste trainingen kunnen bieden en baasjes van de hulpbehoevende dieren helder informeren over de mogelijkheden.

Danique: "Zo’n tweeënhalf jaar geleden werd Dierenbuddy opgestart in mijn woonplaats Amersfoort. Mijn interesse was direct gewekt. Ik wilde graag iets met dieren doen, en ook het sociale aspect sprak me aan".

"Mijn interesse was direct gewekt. Ik wilde graag iets met dieren doen, en ook het sociale aspect sprak me aan".

Bang dat ik haar hondjes zou afnemen

Via de coördinator van Dierenbuddy kwam ik in contact met een mevrouw die haar twee hondjes niet voldoende beweging gaf. Ze was al op leeftijd en vanwege haar verstandelijke beperking kon ze niet goed inschatten dat de dieren meer nodig hadden dan een korte wandeling per dag. Aanvankelijk was ze argwanend, bang dat ik haar hondjes zou afnemen. Maar toen ik rustig uitlegde wat ik kwam doen, gaf ze me haar vertrouwen. Inmiddels is ze zo gelukkig met de ondersteuning dat ze regelmatig mee naar buiten gaat. Samen praten we dan over van alles. Ze is heel spontaan en jong van geest; ik geniet van haar gezelschap.

Sinds een jaar wandelt Danique ook wekelijks met Diva.

Diva is gebruikt voor broodfok

Sinds een jaar wandel ik ook wekelijks met Diva, de hond op de foto. Zij is gebruikt voor de broodfok en heeft een slecht verleden. Haar baasje heeft zich over haar ontfermd. Maar omdat hij kampt met reuma kan hij haar riem niet goed vasthouden en heeft hij moeite met lopen. Diva oogt stoer en sterk, maar ze is hartstikke lief. Thuis hebben we ook een stafford, dus ik kan haar gedrag goed inschatten. Zo blaft ze naar andere honden. Dat doet ze niet uit agressie, zoals vaak wordt gedacht, maar omdat ze er niet goed raad mee weet; ze is geen andere honden gewend.

'Echt iets voor jou'

Mijn familie en vrienden vinden het hartstikke leuk dat ik dierenbuddy ben. ‘Echt iets voor jou’, zeggen ze allemaal. En dat klopt. Het voelt goed om iets voor dieren en voor mensen te betekenen. Juist de combinatie maakt het werk zo mooi.

Met jouw hulp blijven dier en mens bij elkaar

Momenteel zijn er al dierenbuddy’s werkzaam in tien gemeenten. Om nog meer dieren te kunnen helpen moeten we uitbreiden. Dat kunnen we niet zonder jouw hulp, want daar is veel geld voor nodig. Help jij onnodige eenzaamheid bij dieren en hun baasjes voorkomen? Doe een gift!