Visvrije BBQ Recepten

De vegetarische bbq is al best een veelgehoord concept. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je er alle kanten mee op. Of je nu 'gewoon' wat vegetarisch vlees op de bbq legt, met klassieke bijgerechten zoals een frisse (aardappel/couscous) salade, gesneden stokbrood en groentespiesjes.

Of groenten: denk aan maiskolven, groene asperges, portobello's, aubergines, broccoliroosjes, geglazuurde wortelen en rode puntpaprika's grillt. Er is voor iedereen wat wils. Wist je dat je bloemkool zelfs zó kunt marineren dat het zachter en malser is dan kip?

Om je 's zomerse bbq-ervaring nóg feestelijker te maken, verzamelden we een aantal vrolijke en gemakkelijke visvrije recepten die geschikt zijn voor een warme zomeravond in de tuin. Dus: schenk de glazen vol en stook het vuur op, deze visvrije-bbq-gerechten zijn niet te versmaden!

Recept 1: Tofu en Papilotte

Poisson en Papillote is een Frans retrogerecht. Tegenwoordig kom je het niet zoveel meer tegen, maar eigenlijk is dit een briljante kooktechniek! Door een gerecht in te pakken in bakpapier stooft het in eigen sappen en kunnen de smaken niet ontsnappen. Tofu is een perfecte basis voor dit gerecht (het kan ook niet té gaar en droog worden zoals vis), en zelfs tofuhaters zullen versteld staan van de heerlijke smaak en textuur die het door deze bereiding krijgt! Door de combinatie van kappertjes, citroen, kruiden en zoet-zure tomaatjes waan je je zó aan de Côte d’Azur.

Recept 2: Onweerstaanbaar Auberginekaviaar

Dat de armeluiskeuken ontzettend inventief is, bewijst deze auberginekaviaar! Dit in Frankrijk alom bekende recept kost een fractie van de prijs van vissenkaviaar, maar is én diervriendelijk én qua smaak en textuur onweerstaanbaar! Perfect op een toastje, op mooi frans stokbrood bij de borrel óf als side dish bij de bbq!

Recept 3: Classic Burger

Houd je het liever simpel? Ben je dol op burgers, maar liever niet van vlees of vis? Zet je tanden dan in deze Classic Burger van The Dutch Weed Burger. Deze culinaire zeewierburger van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer, ligt sinds kort gewoon bij de Albert Heijn en zit vol gezonde voedingsstoffen zoals omega-vetzuren, vitamines, eiwitten, ijzer en calcium.

Recept 4: ToNEIN salade

Dit alternatief voor klassieke tonijnsalade is niet voor op de bbq, maar wél ontzettend lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld je vega burger en een gepofte aardappel. ToNEINsalade is duurzaam, diervriendelijk - met uitsluitend gezonde ingredienten, en je zet het in een handomdraai op de picnicktafel. Serveer deze frisse salade met wat sla in een kom, op stokbrood - sandwiches of crackers en verras je gasten met een gegarandeerd succesnummer.

Tip! Gek op ToNEINsalade? Probeer ook eens Visvrije Tonyn van de Vegetarische Slager. Een heerlijk alternatief voor echte tonijn; gemakkelijk in gebruik en héérlijk te combineren met allerlei ziltige ingredienten. Visvrije Tonyn is ook lekker met farfalle (pasta vlindertjes), in een romige pastasaus met kappertjes!