Visvrije Recepten

Steeds meer mensen vinden het normaal om minder vlees te eten. Maar… hoe zit het dan met vis? Daarvan neemt de consumptie alleen maar toe. En dat terwijl er bijna geen rekening wordt gehouden met het welzijn van vissen. De condities waarin consumptievissen opgroeien of gevangen, getransporteerd en gedood worden, zorgen voor veel stress en leed.

Daarom dagen we je uit om mee te doen met de Visvrij Challenge! Maartje Borst en Lisette Kreischer, bekend van succesvolle kookboeken als Man.Eat.Plant. en Groente uit zee, schreven voor de Dierenbescherming 10 visvrije recepten! We geven er vast ééntje cadeau. In april start de Visvrij Challenge en volgen de overige recepten. 

Classic Burger

Dol op burgers, maar liever niet van vlees of vis? Zet je tanden in deze Classic Burger van The Dutch Weed Burger. Deze culinaire zeewierburger van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer, ligt sinds kort gewoon bij de Albert Heijn en zit vol gezonde voedingsstoffen zoals omega-vetzuren, vitamines, eiwitten, ijzer en calcium.


Ingrediënten:

  • Weed Burger
  • Hamburgerbroodje
  • Hellman's Mayonaise, vegan of Mister Kitchen's Vegan mayo truffel
  • Sla (Lollo Bionda)
  • Tomaat 
  • Augurk
  • Ui (gekaramelliseerd) 


Bereiding:

1. Was de sla en snijd de tomaat en de augurk in dunne plakjes.  

2. Snijd de ui in grove ringen. Bak deze in wat zonnebloemolie glazig. 

3. Bak de Weed Burger bruin en krokant in zonnebloemolie, dit kan vanuit bevroren en ontdooide toestand.

4. Verwarm in de tussentijd het broodje in de oven op 180 graden celcius of doe hem kort onder de gril. 

5. Doe aan beide kanten van het broodje een flinke dot saus. 

6. Plaats op de onderste helft sla, tomaat en augurk. Plaats op de bovenste helft de ui. 

7. Doe de Weed Burger op het broodje en voila: je eerste gerecht is een feit! :) 

Eet smakelijk!