Voor het eerst collecteren

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecte van de Dierenbescherming wordt besteed aan het beschermen, redden en opvangen van dieren die onze hulp nodig hebben. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers die als collectant de straat op gaan, zouden we dit niet kunnen doen. Marjolein Verbeek is één van deze collectanten.

Marjolein Verbeek studeert bedrijfskunde. In 2018 liep ze voor de eerste keer de collecte in haar woonplaats Rotterdam. “Dieren hebben altijd een rol in mijn leven gespeeld. Mijn broer en ik fantaseerden er als kinderen al over hoe het zou zijn om een hond te hebben. Toen ik op kamers ging wonen, wilde ik nog steeds zo graag een hond. Dat werd Jack. Ik was op slag verliefd toen ik hem zag, ook al wist ik dat het niet makkelijk zou worden. Jack was oncontroleerbaar druk. Hij had geen opvoeding gehad en was totaal niet gesocialiseerd. Maar ik zag de onschuld in zijn ogen. Jack kwam uit een slechte situatie, was verwaarloosd, en het meisje dat hem had opgevangen kon hem niet houden. Er zijn veel honden zoals Jack die in het asiel wachten op een nieuw thuis.

"Veel honden zoals Jack wachten in het asiel op een thuis. Door te collecteren wil ik een bijdrage te leveren aan hun welzijn en dat van andere dieren in nood."

Bijdrage leveren aan dierenwelzijn

Door te collecteren hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan hun welzijn en dat van andere dieren in nood. Ik had al eens hondenvelden opgeknapt en plantjes aangelegd voor Dierenopvangcentrum Rotterdam, maar ik wilde graag meer doen. Ik heb namelijk met eigen ogen gezien hoe hard de mensen daar werken en alles overhebben voor dieren. Het minste dat wij kunnen doen is ze helpen, op welke manier dan ook.

Makkelijk combineren met studie

Omdat een vaste vrijwilligersfunctie voor mij niet te combineren is met mijn studie, heb ik besloten te gaan collecteren. Het feit dat iemand de straat op gaat voor een goed doel vind ik zó mooi dat ik zelf altijd wat geef. Ik ga ervan uit dat anderen daar ook zo over denken, en ik in oktober met een goedgevulde collectebus de week afsluit.”