Vivara

Vivara is specialist in producten voor een diervriendelijke tuin. Ze zijn leverancier van vogelvoer, vogelhuisjes, planten en diervriendelijke producten voor kleine dieren in de natuur.

Strategische samenwerking (partnership)

Deze strategische samenwerking (partnership) is ontstaan uit een gezamenlijke doelstelling, ter bevordering van meer dierenwelzijn en een verduurzaming van de keten. Het resultaat van deze samenwerking is dat Vivara een nieuw merk dierenvoeding in de markt heeft gezet, met de goedkeuring van de Dierenbescherming. Dit nieuwe merk heet Bestlife en is geproduceerd met het 3 sterren Beter Leven keurmerk.

Beter Leven keurmerk (BLk)

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat ook het gebruik van diervriendelijker geproduceerd vlees in huisdierdiervoeders wordt gestimuleerd. Sinds de introductie van het Beter Leven keurmerk in 2007 neemt het aantal diervriendelijker geproduceerde producten gestaag toe. Dat geldt niet alleen voor vers vlees en vleeswaren, maar ook voor bijvoorbeeld soepen, salades en nu dus ook voor diervoeders. Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is in 2015 gegroeid met 17% ten opzichte van 2014. Dit betekent dat er nu ruim 20 miljoen dieren volgens de criteria van het keurmerk diervriendelijker gehouden worden.

Verantwoord diervoeding Bestlife

Het nieuwe merk Bestlife heeft als uitgangspunt om diervoeding te ontwikkelen, te produceren en te verkopen waarin alleen vlees is opgenomen met het 3 sterren Beter Leven keurmerk. Vanuit de missie van de Dierenbescherming pleiten wij ervoor dat niet alleen jouw huisdier een goed leven heeft, maar ook de dieren uit de vleesindustrie. Dat is een reden dat de Bestlife producten de goedkeuring van de Dierenbescherming hebben.

Bestlife diervoeding | Een greep uit het brede assortiment Bestlife diervoeding

Breed assortiment diervoeding

Bestlife diervoeding is er in diverse varianten. Voor grote honden, maar ook voor de kleintjes en de senioren, voor konijnen en cavia’s en voor kuikens en kippen. De ontwikkeling van dit brede assortiment vond plaats onder toezicht van dierenarts Esther Hagen Plantinga, een autoriteit op het gebied van diervoeding. Ze heeft wetenschappelijke publicaties op het gebied van honden- en kattenvoeding op haar naam staan en was medeverantwoordelijk voor de richtlijnen voor konijnenvoeding van de brancheorganisatie van de Europese diervoederindustrie (FEDIAF).

Webwinkel

Sinds kort is in de webwinkel voor de Dierenbescherming (eigendom en gerund door Vivara) naast honden- en kattenvoer ook het konijnen-, cavia- en kippenvoer te koop van het nieuwe merk Bestlife. Van alle gegenereerde opbrengsten gaat een deel naar het werk van de Dierenbescherming. Kijk voor het hele assortiment van Bestlife op www.dierenbeschermingshop.nl

Voor de toekomst blijven we samen kijken naar vernieuwingen op het gebied van diervoeding.