Europa, bescherm onze gezelschapsdieren!

Katten, honden en paarden spelen een belangrijke rol in onze maatschappij. Ze maken ons mensen al meer dan 10.000 jaar blijer en gezonder. Naar schatting hebben 80 miljoen huishoudens in Europa minstens één huisdier en hebben we de zorg over zo'n 7 miljoen paarden en ezels.

Europa, bescherm onze gezelschapsdieren!


Toch wordt het welzijn van onze gezelschapsdieren niet op Europees niveau beschermd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de individuele lidstaten. Het gevolg is dat er per land grote verschillen zijn in de mate van bescherming van onze trouwe metgezellen. De zorg voor gezelschapsdieren kent geen grenzen en we willen de Europese Commissie erop wijzen dat het hoog tijd is dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. We hebben de Europese wetgever nodig om onze gezelschapsdieren beter te beschermen!

Maak een selfie met je huisdier

Help mee om Europese bescherming voor onze gezelschapsdieren te krijgen. Maak een selfie met je (huis)dier en post deze op 14 september op Instagram (of Facebook of Twitter) en gebruik daarbij één of alle hashtags van de internationale campagne met de naam: EU, Care For Our Companions.
Kies uit: #EUCare4MyDog #EUCare4MyCat #EUCare4MyHorse #EUCare4MyDonkey #EUCare4MyCompanion

Muur van foto's

Van alle selfies uit heel Europa wordt een muur van foto's gemaakt die later dit jaar aan de Europese Commissie wordt aangeboden. Op deze manier laten we zien hoe belangrijk jij en alle andere dierenliefhebbers in Europa dit onderwerp vinden en roepen de Commissie op om werk te maken van betere bescherming van onze gezelschapsdieren.

'EU, Care For Our Companions' is een internationale campagne, ondersteund door dierenwelzijnsorganisaties uit verschillende Europese landen, gecoördineerd door Eurogroup for Animals.