Piko Fieggen

"Elke ochtend word ik wakker in de wetenschap dat ik vandaag het verschil kan maken voor onze dieren. Het is deze gedachte die wellicht het best illustreert waarom het werken bij de Dierenbescherming voor mij absoluut niet als werk voelt."

"Met mijn van huis uit meegekregen waardering en liefde voor dier en natuur, en dan met name honden, zet ik mij tomeloos in om mens en organisatie te bewegen tot het maken van betere keuzes op het gebied van dierenwelzijn. Dit doe ik sinds eind 2014 in de functie van Programmamanager Handel en Fokkerij, waarbij mijn focus ligt op het gebied van gezelschaps- en recreatiedieren. Mijn passie voor dieren heeft mij via de topsport-, communicatie- en bouwwereld uiteindelijk bij de Dierenbescherming gebracht. Voor het eerst heb ik nu echt het gevoel dat ik voor een bijzonder doel aan het werk ben. Een doel dat verder strekt dan mijn en jouw ego, en dat voelt immer goed.

Naast mijn activiteiten voor de Dierenbescherming kom ik op het moment niet veel in aanraking met dieren. Uiteraard geef ik de nodige affectie aan passerende honden en katten op straat, heb ik altijd oog voor de vogels om mij heen en laat ik mensen graag een andere visie op onze natuur zien. Tot dusverre heb ik helaas nog niet de tijd en ruimte gevonden om zelf huisdieren te houden. Dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren, staat zo goed als vast. Het liefst komen er honden in huis en misschien ook wel de nodige andere dieren. Voorwaarde is dan wel dat ik het dier minimaal hetzelfde kan bieden als andersom."