Help dierenbuddy uit te breiden

Wat doet het met een huisdier als het weg moet uit zijn vertrouwde omgeving, doordat het baasje door ziekte, ouderdom of een handicap niet meer goed voor hem kan zorgen? Onze dierenbuddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele hulp te bieden bij de verzorging van huisdieren.

Help dierenbuddy uit te breiden

Je kunt je een situatie waar veel stress en leed aan te pas komt vast goed voorstellen. Ineens een andere omgeving, een asiel met onbekende geuren en geluiden, kennels in plaats van een warme woonkamer, en dan is er nog het gemis van het baasje! Terwijl dier en mens misschien al wel jaren bij elkaar zijn.

Met jouw hulp blijven dier en mens samen

Gelukkig is er een oplossing: Dierenbuddy. Onze vrijwilligers van Dierenbuddy helpen in de verzorging: ze verschonen kattenbakken, borstelen vachten en laten honden uit. Zo kunnen huisdieren zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Op dit moment is Dierenbuddy in slechts negentien plaatsen in Nederland actief. Om aan de grote vraag naar dierenbuddy’s te voldoen, willen we in 2025 in honderd plaatsen hulp kunnen bieden. Hiervoor is veel geld nodig: om extra coördinatoren aan te nemen, nieuwe buddy’s te werven en te trainen, en om onkosten van onze vrijwilligers te vergoeden.

Gemiddeld kost een hulpvraag € 600 per jaar. Met een gift van € 19, € 38 of € 57 zorg je ervoor dat Dierenbuddy nog meer huisdieren de hulp kan bieden die ze zo hard nodig hebben. Dat zou helemaal geweldig zijn!

Voor dierenbuddy's

Met de hulp van onze dierenbuddy's hoeven ouderen en chronisch zieken geen afscheid te nemen van hun geliefde huisdier, omdat ze er minder goed voor kunnen zorgen. Zo voorkomen we eenzaamheid én dierenleed.

Vrijwilliger worden?