Dochter vraagt om hulp

Onze coördinatoren preventie en dier-sociaal medewerkers reageren op dringende hulpvragen of probleemsituaties van huisdiereigenaren.

Dochter vraagt om hulp

Zo kregen we bijvoorbeeld een hulpvraag van een dame die belde over de uit de hand lopende thuissituatie van haar vader en stiefmoeder.

Teveel katten

Het duo had in eerste instantie een aantal katten in huis. Maar algauw kregen de katten nestjes en groeide het aantal katten. Na de eerste paar nestjes volgden er meer, tot er twintig katten in het huis verbleven. En daar leek het niet bij te blijven... Sommige katers waren gecastreerd, maar de poezen waren niet gesteriliseerd. Het stel had geen geld om de katten te laten helpen.

Vervuilde woning

Alle katten verbleven binnen, behalve één poes. Deze poes zorgde voor onrust in huis en werd naar buiten gestuurd, waar ze weer bezwangerd werd. De eigenaresse probeerde het huis schoon te houden, maar met twintig katten kreeg ze het niet meer voor elkaar. Het huis dreigde te vervuilen. Kortom, voor zowel de huisdieren als de eigenaren werd de situatie ondraaglijk.

Hulptraject

Samen startten we een hulptraject. De eigenaren besloten van dertien katten (zeven volwassen katten en zes kittens) afstand te doen. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid haalde de dieren op en bracht ze bij Dierenopvangcentrum Gouda. De buiten levende zwangere poes werd ondergebracht bij een gastgezin waar ze rustig kon bevallen en waar ze de tijd kreeg haar kittens groot te brengen. Hierna werden ook voor deze katten fijne, nieuwe baasjes gezocht. De eigenaren hielden zelf zeven katten die met behulp van een betalingsregeling werden gecastreerd of gesteriliseerd. Ten slotte ondertekenden de eigenaren een hulpverklaring, waarin ze beloofden twee jaar lang geen nieuwe huisdieren in huis te nemen. Het gaat nu gelukkig weer goed met de katten en de eigenaren.

144 Red een Dier

Kom je een dier in nood tegen die direct hulp nodig heeft? Bel dan het landelijk meldnummer 144. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

  • Hulp nodig?

    Heb jij een soortgelijke vraag of zoek jij ook een (tijdelijke) oplossing voor jouw huisdieren? Neem contact op met de Dierenbescherming! Dan zoeken we samen naar een oplossing.