103-jarige dame blij met Dierenbuddyhulp

De 103-jarige mevrouw de Ronde kan niet meer zonder haar trouwe dierenbuddy. Sinds november 2019 maakt mevrouw de Ronde voor het uitlaten van haar steun en toeverlaat, hondje Debbie, gebruik van een dierenbuddy van de Dierenbescherming. Het project Dierenbuddy is al in tien verschillende steden actief, maar in de Gooise Meren zijn we met een pilot gestart om te kijken of er ook hier hulp nodig is.
103-jarige dame blij met Dierenbuddyhulp

Vrijwilligers staan klaar

Om de Dierenbuddypilot te starten hebben we een coördinator aangesteld voor de werving van in elk geval zo’n tien vrijwilligers die in de buurt wonen. Op die manier is het makkelijk om snel en regelmatig bij cliënten in de buurt langs te gaan. In de Gooise Meren staan de vrijwilligers inmiddels klaar en zijn we op zoek naar cliënten. Aan onze enthousiaste coördinator Marieke van den Eshof zal het niet liggen om binnenkort met voldoende cliënten aan de slag te gaan. Vanuit haar welzijnswerkachtergrond weet zij dat het hebben van een huisdier juist op oudere leeftijd de kwaliteit van leven enorm verbetert. Marieke is al overtuigd: “Dit geweldige project gaat in deze omgeving vast ook slagen als we voldoende cliënten vinden."

Onze oudste cliënt

Mevrouw de Ronde is één van de cliënten uit de regio Gooise Meren en haar maltezer hondje Debbie is haar alles. Helaas kon ze zelf op een gegeven ogenblik de lange wandelingen met haar trouwe viervoeter niet meer maken. En toen haar zoon Hans onlangs ziek werd en sindsdien niet meer alle uitlaatbeurten voor zijn rekening kon nemen, kwam de hulp van een dierenbuddy als een geschenk uit de hemel. Want met de prachtige leeftijd van 103 is de kennissenkring behoorlijk uitgedund en hoe fijn is het dan om met hulp van een dierenbuddy toch je oogappel te kunnen blijven houden.

Mevrouw de Ronde en Dierenbuddy Karen Kessels met de 11 jarige Debbie

Drie dierenbuddies komen iedere week langs om de wandelingen met de 11-jarige Debbie te maken. Karen Kessels is één van deze buddies en kijkt er elke keer weer naar uit om met Debbie te lopen en natuurlijk ook om met mevrouw de Ronde een praatje te maken. “Mevrouw de Ronde heeft veel humor, is lief en ook nog eens goed bij de tijd en zelf ben ik inmiddels ook dol op Debbie. Het is mooi dat ik wat voor haar kan betekenen”, aldus een toegewijde Karen.

Aandacht van het Bussums Nieuws

Onlangs hebben mevrouw de Ronde en haar dierenbuddy Karen Kessels een interview gegeven aan het Bussums Nieuws, lees hiernaast het hele interview.

Cliënten Gooise Meren welkom

Meer lezen over het project Dierenbuddy van de Dierenbescherming, kijk dan hier. Ken jij mensen in de omgeving van de Gooise Meren die net als mevrouw de Ronde een huisdier hebben maar de noodzakelijke zorg niet meer geregeld krijgen, stuur dan een mail naar dierenbuddy.gooisemeren@dierenbescherming.nl.