Is er een beessie in nood, dan help ik

#Ikbendierenbeschermer

Elke dag staan door het hele land duizenden Dierenbeschermers klaar om dieren in nood te redden, op te vangen en te beschermen. Om deze zorg te blijven geven, ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen. #ikbendierenbeschermer

Is er een beessie in nood, dan help ik

Aldert Ketting

Klusjes- en tuinman

"Ik ben geen thuiszitter, nooit geweest ook en bij het Knaagspoor is gelukkig genoeg te doen. Grasmaaien, schuttingen zetten, tegelen, konijnenhokkies timmeren, ik doe hier van alles. Als een klusje mij niets lijkt, dan zeg ik ‘toedeledoe’, daar ben ik eerlijk in. Het meeste pak ik op hoor, zo heb ik ook een groot afdak gebouwd voor de konijnen buiten, en een kippenhok trouwens. Ik had hier zelf een kippie, die was gewond aan komen lopen. Nadat Kippie werd opgelapt door de dierenarts, mocht ik hem hier houden. Dat beesie zat altijd op m’n rug en liep de hele dag met me mee. Kippie en ik waren onafscheidelijk, ook toen er later nog een haan bijkwam. En weet je, ik heb hier fijne mensen ontmoet. Eén van mijn collega’s hier zie ik echt als mijn dochter, we hebben een bijzondere band. Met de konijnen en knaagdieren die hier verblijven heb ik eigenlijk niet eens zoveel. Ik ben wel stapelgek op dieren. Is er een beesie in nood, dan help ik.”

“Ik doe ook klusjes die ik normaal niet doe. Wortelen bijvoorbeeld (wortels aan de dieren geven) of de was opvouwen“

Aldert Ketting
- Klus- en tuinman

Update juni 2020

#wijgaandoor

“Ik ben een flierefluiter en geef een ander weleens een opdonder haha, maar dat mag nu niet. Je moet afstand van elkaar houden, dat vind ik wel lastig. Al ontbreekt het nog steeds niet aan gezelligheid. Ik werk wel minder dan normaal, omdat de teams nu kleiner zijn. Jammer hoor, al ben ik wel blij dat ik gewoon mag komen. Ik loop nu maar buiten wat te rommelen; onkruid wieden, het gras bijhouden, een veldje vegen, een deurklink smeren en de hele rataplan. Als het slecht weer is, timmer ik in de werkplaats. We hebben afgesproken dat niemand dan naar binnen mag vanwege die 1,5 meter afstand.

Verder doe ik ook klusjes die ik normaal niet doe. Wortelen bijvoorbeeld (wortels aan de dieren geven) of de was opvouwen. Als ik medewerkers zoals Sonja daarbij kan helpen, dan doe ik dat. Ik heb respect voor ze hoor! Ze moeten met die kleinere teams echt keihard werken om alle dieren te verzorgen. Met mij gaat het gelukkig verder hartstikke goed. Ik voel me gezond, ik voel me lekker. Ik heb er alleen moeite mee dat ik mijn kleinzoons niet van dichtbij mag zien. Dat vind ik echt moeilijk… de rest neem ik maar voor lief."