Chip je kat gratis bij Haagse dierenartsen

In 2020 raakten in Nederland 62.499 katten vermist. Bent u ook weleens bang dat uw kat vermist raakt en is hij nog niet gechipt? Doe dit dan gratis in de maand november bij één van de deelnemende Haagse dierenartsen.

Chip je kat gratis bij Haagse dierenartsen

Voorwaarden voor deze actie:

 • Alleen voor Haagse kattenbezitters
 • Actie geldt in november 2021
 • Medisch consult is niet inbegrepen
 • Zie lijst deelnemende dierenartsen onderaan deze pagina

Als uw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij u wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis. Dankzij de chip werden in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland weer herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten. Van de ongechipte katten werd 22% herenigd met hun baasje.

De Dierenbescherming en gemeente Den Haag slaan de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Haagse katteneigenaren aan. De chip kunt u in november laten plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. Let op: zolang de voorraad strekt!

Hoe werkt het?

Verschillende dierenartsen in Den Haag chippen en registreren uw kat in november en 2021 geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, ziet u onderaan deze pagina. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken. De dierenartsen houden uiteraard rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen Haagse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 november tot en met 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Is uw kat al gechipt?

Controleer af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank. Bent u verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Gaat u naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip goed zit en werkt.

Wat als u een kat gevonden heeft?

Als u een kat heeft gevonden kunt u bij ieder dierenasiel en dierenarts de chip uit laten lezen. Op die manier kan de kat weer bij zijn baasje teruggebracht worden.


Lijst met deelnemende dierenartsen
Dierenkliniek Laakkwartier, Den Haag
Dierenkliniek de Eland, Den Haag
Dierenkliniek Breuk en van Doorne, Den Haag
Dierenkliniek Duinoord, Den Haag
Dierenkliniek Auwerda, Den Haag
Dierenkliniek de Singels, Den Haag
Dierenkliniek Makker, Den Haag
Dierenkliniek Erasmusplein, Den Haag
Dierenkliniek van Alkemadelaan, Den Haag
Dierenkliniek Animo, Den Haag
Dierenkliniek Zuiderpark, Den Haag
Dierenkliniek Javastraat, Den Haag
Dierenkliniek Scheveningen, Den Haag
Dierenkliniek Ypenburg, Den Haag
Dierenkliniek Mariahoeve, Den Haag
Dierenkliniek Statenlaan, Den Haag
Dierenkliniek Wassenaar, Wassenaar
Dierenkliniek Ter Weerlaan, Wassenaar
Dierenkliniek Parkweg, Voorburg
Dierenkliniek Nootdorp, Nootdorp

 • Hoe werkt de chip?

  Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Deze wordt onderhuids aangebracht, tussen de schouderbladen. Je kat voelt dat als een klein prikje, maar als de chip eenmaal zit, voelt hij er niets meer van.

  Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan jouw persoonlijke gegevens. De dierenambulance, elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Hierdoor kan jouw kat weer teruggebracht worden. Een goede registratie is dus ontzettend belangrijk! Voor een overzicht van de registratiedatabases kun je kijken op https://www.chipnummer.nl.

 • Wat doet de Dierenbescherming met 'zwerfkatten'?

  In Nederland worden zo’n 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Helaas nemen niet alle kattenbezitters de verantwoordelijkheid serieus. Met als gevolg ongewenste nestjes, een groot aantal kittens en op straat gedumpte katten. Chippen, castreren en steriliseren kan veel ellende voorkomen. Dankzij inspanningen van onze vrijwilligers door het hele land worden jaarlijks duizenden verdwaalde katten opgevangen. Voor de tamme dieren waarvan de eigenaar niet wordt gevonden, zoeken we een nieuw thuis. De verwilderde katten die niet meer kunnen wennen aan een leven met mensen, worden door vrijwilligersteams gevangen, onvruchtbaar gemaakt en in hun eigen omgeving teruggeplaatst (TNR-methode). Zwerfkittens socialiseren we bij gastgezinnen, waarna ze via de dierenasielen worden geadopteerd.

Voor chipplicht katten

Jaarlijks raken er in ons land ongeveer 62.500 katten zoek. Daar vangen wij er meer dan 6500 van op. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of de registratie klopt niet (meer). Helaas kunnen we daardoor slechts 17% van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje.

Meer bij het LICG